FinansWatch

Storebrand signerer FN-tiltak for bærekraftig havøkonomi

Erklæringen understøtter ambisjonen om å fremskynde overgangen til en mer bærekraftig bruk av verdenshavene og ressursene der, sier Storebrand.

Jan Erik Saugestad, konserndirektør for kapitalforvaltning i Storebrand. | Foto: Storebrand

Storebrand har signert FNs prinsipper for bærekraftig havøkonomi, Sustainable Blue Economy Finance Principles, en del av FNs UNEP-FI-prinsipper.

Prinsippene er et globalt ledende rammeverk for banker, forsikringsselskaper og investorer. Initiativet skal bidra til å fremskynde overgangen til en mer bærekraftig bruk av verdens hav og marine ressurser, og skal utvikle nye verktøy for forsikringsselskaper, långivere og investorer for å oppnå dette.

– Som investor spiller vi en viktig rolle i å finansiere overgangen til en bærekraftig havøkonomi. Store næringer som skipsfart, fiske, akvakultur og kystturisme er avhengige av sunne hav. Ikke bare er havene svært viktige naturlige karbonlagre, de er også hjem til 80 prosent av alt liv på jorden, sier Jan Erik Saugestad, konserndirektør for kapitalforvaltning i Storebrand.

Sparebanken Sogn og Fjordane signerer FNs klimainitiativ

Sbanken lanserer lavkarbon-merking av fond

Aurskog Sparebank: Naturlig steg for oss å signere FNs bærekraftprinsipper 

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch