Sparebanken Sogn og Fjordane signerer FNs klimainitiativ

Banken mener det er viktig at finansnæringen forplikter seg på bærekraft og blir samtidig medlem i Klimapartnere Vestland.
Trond Teigene, administrerende direktør i Sparebanken Sogn og Fjordane | Foto: Sparebanken Sogn og Fjordane
Trond Teigene, administrerende direktør i Sparebanken Sogn og Fjordane | Foto: Sparebanken Sogn og Fjordane

Sparebanken Sogn og Fjordane har i høst signert to bærekraftsforpliktelser. Den ene er med Klimapartnere Vestland, den andre en FNs klimainitiativ UNEP FI.

Rundt 200 banker i hele verden har signert UNEP FI og her i Norge får banken selskap av Aurskog Sparebank, Sbanken og Eika Gruppen.

– Bankar spelar ei viktig rolle i omstillinga til eit lågutsleppsamfunn og det grøne skiftet. Vi i Sparebanken Sogn og Fjordane ønskjer å vere ein aktiv støttespelar for næringslivet og privatkundar gjennom utlån, grøne produkt og rådgjeving i tillegg til å ta ansvar for berekraft i eiga verksemd, seier administrerande direktør Trond Teigene i en pressemelding.

Klimapartnere Vestland er en organisasjon for privat og offentlig nettverksbygging og tilrettelegging for klimatiltak fra næringslivet i regionen.

– Som den største banken i Sogn og Fjordane har vi eit ansvar for å drive fram det grøne skiftet lokalt. Finansnæringa kan gjere ein forskjell. Dette utfordrar vi oss på heile tida. I dag inngår klimavurdering i kredittprosessane for bedriftskundar. I tillegg stiller vi krav til leverandørane og samarbeidspartnarane våre om sitt forhold til berekraft, sier Teigene.

Aurskog Sparebank: Naturlig steg for oss å signere FNs bærekraftprinsipper

Sbanken lanserer lavkarbon-merking av fond

Eika Gruppen slutter seg til FNs prinsipper for bærekraftig bankdrift 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også