FinansWatch

Sbanken lanserer lavkarbon-merking av fond

For ett år siden sluttet Sbanken seg til verdens første rammeverk for bærekraftig bankvirksomhet. Nå følger banken opp med å tilby stadig grønnere valg for alle kunder gjennom lavkarbon-merking av fond.

Øyvind Thomassen, daglig leder i Sbanken. | Foto: Sbanken

22. september i 2019 ble verdens første globale rammeverk for bærekraftig bankvirksomhet, Principles for Responsible Banking, lansert av FNs miljøprogram for finanssektoren (UNEP FI).

Til nå har Sbanken og 200 andre banker over hele verden forpliktet seg til ivaretakelse av prinsippene, noe bankene i dag markerer gjennom en internasjonal kampanje.

–  Det skal på ingen måte være noen motsetning mellom profitt og etikk. Dette er det mange som misforstår. Som bank har vi et ansvar for å opplyse våre kunder om at valgene de gjør påvirker oss mennesker og vår klode i tillegg til deres lommebøker, sier Øyvind Thomassen, daglig leder i Sbanken, i en pressemelding.

Raske resultater

– Vi kan ikke gjøre valgene for våre kunder, men lover til enhver tid å jobbe for å gjøre det enklere å ta gode valg som styrker folks privatøkonomi og samfunnets grønne utvikling, sier Thomassen.

Ifølge banken plasseres over 90 prosent av Sbankens sparepenger i fond med positiv etisk profil, etter at de i 2010 startet med etisk merking av fond.

– Vi var tidlig ute med å snakke varmt om etisk merkede fond. Dette gav raskt resultater og har hjulpet både oss og våre kunder godt. Hele 92 prosent av pengene til Sbankens fondssparere er plassert i fond med en positiv etisk profil. Når vi i disse dager introduserer lavkarbon-merking av fond i tillegg, forsterker vi godfølelsen det gir å spare på bærekraftige vis, sier Thomassen.

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch