Eika Gruppen slutter seg til FNs prinsipper for bærekraftig bankdrift

Eika Gruppen har signert FNs prinsipper for bærekraftig bankdrift, og melder seg inn i UNEP FI, en global organisasjon for samarbeid mellom FN og finanssektoren.
Konsernsjef i Eika Gruppen, Hege Toft Karlsen | Foto: Eika
Konsernsjef i Eika Gruppen, Hege Toft Karlsen | Foto: Eika

Eika Gruppen har sluttet seg til en rekke prinsipper som skal sikre og oppmuntre til bærekraftig bankdrift.

– Bærekraft er ikke noe nytt for norske lokalbanker. Å sikre økonomisk og sosial bærekraft i norske lokalsamfunn har vært lokalbankenes hovedoppgave siden de ble opprettet fra for mer enn 150 år siden. Dette er selve DNA-et vårt, både i lokalbankene og i Eika Gruppen. Flere av våre eierbanker har gått foran og signert prinsippene, og det er en selvfølge for meg at vi skal følge opp disse viktige initiativene gjennom vårt arbeid for å styrke lokalbankene i Eika Alliansen, sier konsernsjef Hege Toft Karlsen i en pressemelding.

Eika Gruppen slutter seg dermed til en rekke bærekraftsprinsipper fra UNEP FI, blant annet:

  • Banker må tilpasse forretningsstrategien sin slik at den er i samsvar med enkeltmenneskers behov og samfunnets overordnete mål, slik det kommer til uttrykk i FNs mål for bærekraftig utvikling. Blant annet Parisavtalen og i relevante nasjonale rammeverk.
  • Banker må øke sin positive påvirkning og redusere sin negative påvirkning på mennesker, klima og miljø som følge av sine aktiviteter, produkter og tjenester.
  • Banker må jobbe proaktivt med sine kunder og oppmuntre til bærekraftig virksomhet og muliggjøre aktiviteter som skaper velstand både for nåværende og fremtidige generasjoner.
  • Banker må proaktivt samarbeide med interessenter for å oppnå samfunnets overordnete mål.
  • For å nå sine mål for ansvarlig og bærekraftig bankdrift, må banker implementere effektive styringsverktøy og en kultur for bærekraftig virksomhet.
  • Banker må med jevne mellomrom gjennomgå sin individuelle og kollektive implementering av disse prinsippene, og være åpne om og ta ansvar for sin positive og negative påvirkning på samfunnets overordnete mål.

Det er konsernsjef i Eika Gruppen, Hege Toft Karlsen, stolt av.

 – Prinsippene for bærekraftig bankdrift gir oss et nytt verktøy for å ta bærekrafttenkingen inn i en ny tid, i tråd med FNs mål for bærekraftig utvikling og Parisavtalen. Prinsippene utfordrer oss også til å forstå hvordan virksomheten vår påvirker verden rundt oss på godt og vondt, være åpne om det og endre arbeidet vårt slik at vi påvirker samfunnet enda mer positivt og mindre negativt, sier Toft Karlsen i en pressemelding.

Konsernsjef i Eika Gruppen: – Situasjonen krever ekstraordinære tiltak og lederskap 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også