FinansWatch

Fondssjefen i Eika har fått ti millioner i bonus

Reduserte fondshonorar betyr mindre bonus til forvalterne. – Lønn og bonus til selskapets ansatte skal være markedstilpasset, men ikke lønnsledende, sier informasjonsdirektør Sigurd Ulven i Eika Gruppen. Samtidig har Eikas aktive fond gått dårlig de siste par årene.

Bjørn Slåtto, direktør i Eika Forvaltning. | Foto: Pressebilde

Bjørn Slåtto er sjef for Eika Kapitalforvaltning, og årlig har han fått bonus som er på godt over 100 prosent av grunnlønnen, skriver Dagens Næringsliv.

Bonusen «beregnes på grunnlag av» driftsresultatet i Eika Kapitalforvaltning, som forvalter de ulike Eika-fondene. Driftsresultatet er igjen avhengig av hvor mye penger kundene har plassert i fondene og honoraret de betaler for forvaltningen. Jo høyere forvaltningshonorar, jo høyere bonus for Slåtto.

DN har spurt om bonusordningen er i strid med kundenes interesser, siden den gir incentiver til å ikke kutte forvalterhonoraret på fondene.

– Det er ikke en direkte sammenheng mellom resultatet i Eika Kapitalforvaltning og administrerende direktørs bonus. Denne fastsettes ut fra en samlet vurdering av utviklingen til selskapet, herunder også fondenes avkastning, som er i kundenes interesse, sier informasjonsdirektør Sigurd Ulven i Eika Gruppen.

Grong Sparebank: – Det er helt klart at sparebankene tar markedsandeler fra de større bankene 

Styreleder avviser at det er dramatikk i fusjonsbruddet 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch