FinansWatch

Nykommeren Polar Asset Management til topps på hedgefond-liste

Polar har den høyeste avkastningen i Norge og den nest beste i Norden.

Foto: Colourbox

Polar Asset Multi Asset, et hedgefond fra Polar Asset Management, ble opprettet i fjor og har relativt beskjedne 30 millioner i forvaltningskapital - godt under konsesjonskravet på 100 millioner kroner.

Men hittil i år er det også det hedgefondet i Norge som gjør det best, med en avkastning på 23,92 prosent, skriver Finansavisen. Kun ett finsk fond er bedre i Norden.

Fondets først aktive måned var mars, og det var også her det meste av avkastningen kom. Satsningen har vært fokusert mot tankderivater, gull og aksjeindekser.

– Vi følte at det ble en rask etterspørsel etter oljetankere på grunn av kraftig contango, sier forvalter Ole Christian Presterud til Finansavisen.

Presterud og hans partner Kent Torbjørnsen har bakgrunn fra DNB Markets. Virksomheten retter seg inn mot profesjonelle investorer.

Mot konsesjon

Polar Asset Management håper nå å komme i posisjon til å kunne søke om full hedgefondkonsesjon fra Finanstilsynet. Det betyr at de vil passere 100 millioner kroner i forvaltningskapital.

– Vi investerer i likvide aktiva. For oss vil det ikke være vanskeligere å forvalte 500 millioner enn 50 millioner, sier Presterud.

For Polar er volatile markeder en behagelig posisjon.

– I volatile markeder skal vi levere varene. Klarer vi ikke det, har vi ikke gjort jobben godt nok, sier Torbjørnsen.

Den samlede hedgefond-indeksen til Hdge Nordics er ned 2,1 prosent hittil i år.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch