54 prosent konkursvekst for aksjeselskap i september

296 aksjeselskap gikk konkurs i september. Ifølge analyseselskapet Experian er det en økning på 54 prosent sammenlignet med august. Sammenlignet med fjoråret er det også flere aksjeselskaper som blir tvangsavviklet.
Per Ivar Kristiansen er Salgsdirektør i Experian. | Foto: Experian
Per Ivar Kristiansen er Salgsdirektør i Experian. | Foto: Experian

Men i pressemeldingen fra selskapet presiserer salgsdirektør Per Ivar Kristiansen at det var 353 aksjeselskap som gikk konkurs i september i fjor.

– Ser vi året under ett så langt, er det en nedgang i antall konkurser for aksjeselskap på 9,2 prosent. Totalt har 2586 bedrifter gått konkurs i år, utaler Kristiansen i pressemeldingen.

– Når vi ser på alle bedriftsformer var det 339 konkurser i september, mens 2954 bedrifter har gått konkurs så langt i år, legger han til.

Ifølge pressemeldingen ble 96 aksjeselskap tvangsavviklet i september i år mot 55 i samme periode i fjor. Hittil i år har 1259 aksjeselskap blitt tvangsavviklet, noe som tilsvarer en økning på 10,4 prosent sammenlignet med fjoråret.

– Det hersker liten tvil om at norsk økonomi har det tøft. Samtidig viser tallene at den fryktede konkursbølgen ikke har skylt over oss ennå, skriver Experian i meldingen.

– September er nok en måned hvor antall konkurser er lavere enn forventet, står det videre.

Men Kristiansen forventer en økning i antall konkurser.

– Utsatt frist for innsending av regnskap var satt til 30. september, og vi forventer dessverre fortsatt en konkursøkning i tiden som kommer, uttaler han i meldingen.

Odin henter investeringsdirektør fra Eika Kapitalforvaltning 

Nordic Capital hentet 67 milliarder til nytt fond uten fysiske møter

Christian Aandalen i Fair Group mener reduserte inkassosalærer er en god start 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også