FinansWatch

54 prosent konkursvekst for aksjeselskap i september

296 aksjeselskap gikk konkurs i september. Ifølge analyseselskapet Experian er det en økning på 54 prosent sammenlignet med august. Sammenlignet med fjoråret er det også flere aksjeselskaper som blir tvangsavviklet.

Per Ivar Kristiansen er Salgsdirektør i Experian. | Foto: Experian

Men i pressemeldingen fra selskapet presiserer salgsdirektør Per Ivar Kristiansen at det var 353 aksjeselskap som gikk konkurs i september i fjor.

– Ser vi året under ett så langt, er det en nedgang i antall konkurser for aksjeselskap på 9,2 prosent. Totalt har 2586 bedrifter gått konkurs i år, utaler Kristiansen i pressemeldingen.

– Når vi ser på alle bedriftsformer var det 339 konkurser i september, mens 2954 bedrifter har gått konkurs så langt i år, legger han til.

Ifølge pressemeldingen ble 96 aksjeselskap tvangsavviklet i september i år mot 55 i samme periode i fjor. Hittil i år har 1259 aksjeselskap blitt tvangsavviklet, noe som tilsvarer en økning på 10,4 prosent sammenlignet med fjoråret.

– Det hersker liten tvil om at norsk økonomi har det tøft. Samtidig viser tallene at den fryktede konkursbølgen ikke har skylt over oss ennå, skriver Experian i meldingen.

– September er nok en måned hvor antall konkurser er lavere enn forventet, står det videre.

Men Kristiansen forventer en økning i antall konkurser.

– Utsatt frist for innsending av regnskap var satt til 30. september, og vi forventer dessverre fortsatt en konkursøkning i tiden som kommer, uttaler han i meldingen.

Odin henter investeringsdirektør fra Eika Kapitalforvaltning 

Nordic Capital hentet 67 milliarder til nytt fond uten fysiske møter

Christian Aandalen i Fair Group mener reduserte inkassosalærer er en god start 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch