FinansWatch

Stjerneforvalter i London ønsker konsesjon for å drive sin tredje gård i Norge

Torkell Tveitevoll Eide tjener 40 millioner kroner som forvalter i London. I Sandnes forsøker han nå å utvide gårdsporteføljen.

Torkell Tveitevoll Eide vil ikke si noe om planene for den tredje gården, men uttalte i et intervju med Aftebladet i desember i fjor at han har planer om å avle opp Wagyu-storfe. Bildet viser Wagyu Kobe kuer som gresser i Texas. | Foto: AP Photo/Matt Slocum

Ifølge Aftenbladet/E24 vil Eide kjøpe sin tredje bondegård, men det står og faller på om Sandnes kommune godkjenner konsesjonssøknaden.

Avisen skriver at Eide jobber som forvalter i hedgefondet Ako Capital i London hvor han var Nicolai Tangens høyre hånd før Tangen ble sjef for oljefondet.

Videre skriver Aftenbladet/E24 at det er i neste uke det avgjøres om Eide får konsesjon til å drive isn tredje gård.

– Det er flere medier som har tatt kontakt med meg angående denne saken, men jeg ønsker ikke å kommentere en søknad som er under behandling. Det blir feil av meg. Jeg er opptatt av å opptre ryddig i denne prosessen og venter derfor på hvilken avgjørelse Sandnes kommune faller ned på, sier Eide til Aftenbladet/E24.

Avisen trekker frem at Eide på 2018-ligningen står oppført med en årslønn på 41,2 millioner kroner, mens han i 2017 hadde 35,6 millioner kroner. Ligningsformuen hans er på 60 millioner kroner, ifølge Aftenbladet/E24.

Banksjefen i Valdres Sparebank kjører vogntog i ferien for å koble av

Ny leder i Nordea Liv: Pensjonsmarkedet er i en brytningsfase 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch