DNB-forvalter avviser ESG-boble

Øyvind Fjell forventer at nye finanspolitiske reguleringer vil hjelpe ESG-selskapene enda mer. – Jeg tror det grønne temaet er i en ganske tidlig fase fortsatt, sier forvalteren.
Øyvind Fjell, forvalter DNB Norden og DNB Grønt Norden. | Foto: Stig B. Fiksdal/DNB
Øyvind Fjell, forvalter DNB Norden og DNB Grønt Norden. | Foto: Stig B. Fiksdal/DNB

Øyvind Fjell har siden 2018 forvaltet DNB Norden og DNB Grønt Norden. Han mener at det grønne temaet fortsatt er i en tidlig fase, og er ikke bekymret for en grønn boble, til tross for at flere ESG-aksjer har steget mer enn 100 prosent.

– Jeg er ganske konservativ når det gjelder å kalle ting en boble. Det er klart ting kan bli veldig dyrt og det er mye eufori knyttet til enkelte sektorer kanskje. Kanskje kan ting falle 20 til 30 prosent, eller kanskje opp til 50 prosent, uten at jeg kaller det en boble.

Det sier DNB-forvalter Øyvind Fjell i en podkast med Nordnet, ifølge Finansavisen.

Fjell, som også har vært forvalter i Skagen Fondene, forventer at det vil komme nye finanspolitiske reguleringer som bare vil hjelpe ESG-selskapene enda mer.

– Jeg tror det grønne temaet er i en ganske tidlig fase fortsatt. Veldig lenge var det slik at myndighetene gjorde ting fordi de måtte, men nå er det fordi de vil. Vi ser for eksempel EUs green deal etter corona, og at myndighetene ser at det kan være vekstdriver for økonomien fremover, sier han i podkasten.

– Det er veldig sterk medvind for grønne aksjer. Det vil være vanskelig å trykke de så mye ned, men selvsagt vil vi få korreksjoner. Det vil vi garantert få, sier Fjell. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også