Rekordkvartal for Investinor

Med en bruttoavkastning på 237,1 millioner kroner leverer det statlige investeringsfondet Investinor lsitt beste kvartalsresultat noensinne midt i koronakrisen.
Investinor-sjefen Terje Eidesmo har all anledning til å være fornøyd med fondets avkastning. | Foto: Investinor
Investinor-sjefen Terje Eidesmo har all anledning til å være fornøyd med fondets avkastning. | Foto: Investinor

– Det har vært et spesielt kvartal i kapitalmarkedet, og mange av selskapene i tidligere faser har hatt store utfordringer på kapitalsiden. Samtidig har de mer modne, børsnoterte selskapene hatt en svært god utvikling. Det gjør at vi alt i alt er svært fornøyd med utviklingen, sier Terje Eidesmo, administrerende direktør i Investinor i en pressemelding.

I løpet av andre kvartal gjorde Investinor én nyinvestering og 17 oppfølgingsinvesteringer i direkteinvesteringsmandatet Totalt har Investinor nå 64 selskaper i porteføljen.

I løpet av kvartalet har porteføljeselskapene fått tilført 250,3 millioner kroner i ny kapital, hvorav 95 millioner kroner (37,9 prosent) kommer fra Investinor.

– Investinor har også en spesiell rolle ettersom vi investerer der private, institusjonelle investorer i for stor grad er fraværende, og vi bidrar til å bygge en bro mellom fasene i kapitalmarkedet for lovende norske vekstselskaper. På grunn av de utfordringene koronaviruset har skapt for kapitaltilgang, har vi vært ekstra aktive på oppfølgingsinvesteringer i mange av våre selskaper dette kvartalet, sier Eidesmo.

– Vi har over de seneste årene bygd opp et velfungerende system for å investere i norske vekst-og gründerselskaper. Denne kompetansen har vært medvirkende til at vi raskt har kunne styrke private venture- og oppstartsfond ved å tilføre dem penger umiddelbart. Dermed har Investinor kunnet ta en enda større rolle som en motsyklisk buffer i krisen, sier Eidesmo.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også