Kapitalforvalter brukte ringelisten til Nordic Securities i jakten på investorer

Finanshuset Nordic Securities hadde nylig mistet konsesjonen da kundene ble kontaktet om en investeringsmulighet.

Nordic Securities ble startet i 2017 av advokat og partner i Simonsen Vogt Wiig, Leif Tore Rønning.

Virksomheten ble mye omtalt etter at Finanstilsynet tok fra selskapet konsesjonen i januar 2017. Finanstilsynet mente selskapet grovt hadde misbrukt kundenes tillit, blant annet ved å selge aksjer i meglerhusets morselskap til over 100 av sine egne kunder, skriver Dagens Næringsliv.

Samtidig som Rønning var partner i Simonsen Vogt Wiig, sørget han for at dieselselskapet Nordic White Diesel ASA fikk inn syv millioner kroner ved at en rekke småinvestorer kjøpte aksjer. Flere av investorene var tidligere kunder av det meglerhuset Nordic Securities, og ble kontaktet av meglerhuset om det nye dieselselskapet.

Daværende daglig leder i Nordic Securities, Rune Bjørneset, sier meglerhuset ikke brøt noen konsesjonsregler da det tok oppdraget for Nordic White Diesel etter at Finanstilsynet inndro konsesjonen i januar 2017.

– Jeg har ikke snakket med aksjonærer som har følt at de har tatt en annen risiko enn det de har vært forespeilet, jeg antar alle har vært bevisste på at det har vært en viss risiko. Så vil fremtiden selvfølgelig vise hvor vi havner, men akkurat nå så synes jeg det ser ganske lovende ut, sier Rønning til Dagens Næringsliv.

SpareBank 1 SR-Bank kjøper regnskapsfirma  

Finansforbundet mener bankene selv kan vurdere utbytte 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også