Idar Kreutzer trekker seg fra Norske Selskab

Finans Norge-sjef Idar Kreutzer peker på likestillingsdebatten vedrørende potensielle kvinnelig medlemskap i Norske Selskab og melder seg ut av foreningen.
Idar Kreutzer melder seg ut av Norske Selskab. | Foto: Jörgen Skjelsbæk
Idar Kreutzer melder seg ut av Norske Selskab. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

– Det har den senere tid vært stor oppmerksomhet rundt spørsmålet om å åpne for kvinnelig medlemskap i Norske Selskab. Det har også blitt reist spørsmål om det er mulig å være for likestilling og mangfold, og samtidig være medlem av og ha verv i en forening som ikke åpner for kvinnelige medlemmer, skriver Kreutzer i en pressemelding mandag morgen.

Han skriver videre at problemstillingen er aktuell fordi han er for likestilling og nevner samtidig at han på vegne av Storebrand mottok Likestillingsprisen tilbake i 2003.

Norske Selskab har fått mye omtalte den siste tiden i forbindelse med debatten om kvinnelig medlemskap i foreningen. Flere høytstående representanter har trukket seg i kjølvannet av debatten, deriblant statsråd Nikolai Astrup (H).

– Nå tilhører jeg et mindretall i Norske Selskab som ønsker å åpne for kvinnelige medlemmer, skriver Kreutzer videre.

Han nevner videre at organisasjoner og foreninger påvirkes utenifra, men endringer er nødt til å komme innenifra.

– Det jeg imidlertid ikke kan forsvare er at debatten om denne saken påvirker min arbeidsgiver og de medlemmene jeg representerer negativt. Saken tar oppmerksomhet bort fra de viktige sakene vi arbeider med, og det kan ikke fortsette, slår Kreutzer fast.

– Jeg har derfor besluttet å trekke meg fra vervet som medlem av representantskapet i Norske Selskab og melde meg ut av foreningen, opplyser han.

Ny banksjef på plass i Flekkefjord Sparebank – blir den første kvinnelige topplederen i banken

Tilbragte sommeren hos Storebrand: – Det er fint at Storebrand kan dra nytte av kunnskapen vår 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også