FinansWatch

EV Private Equity kjøper seg opp i digital læringsplattform

Oppkjøpsfondet EV Private Equity går inn i Trainor, som leverer digitale opplæringstjenester. Pengene skal Trainor bruke til internasjonal ekspansjon.

Eksempel på Trainors digitale læringsplattform. | Foto: Trainor

EV Private Equity, er et Stavanger-basert oppkjøpsfond som går inn i bærekraftige, mellomstore teknologibedrifter. Investeringen i Trainor gjør fondet til største aksjonær med en eierandel på 80 prosent, men fondet vil ikke si noe om størrelsen på investeringen.

Tønsberg-baserte Trainor som cirka 70.000 kursdeltakere per år på sin læringsplattform som retter seg til offshore, maritim sekor og landbasert industri. Selskapet omsatte i 2019 for 73 millioner kroner og fikk et resultat før avskrivninger på 14 millioner kroner.

– Vi opplever at Trainor er ledende på softwareutvikling og storytelling. Vi er imponert over ledelsen, de ansatte og det finansielle i selskapet. Det som virkelig overbeviste oss, var produktene deres, sier Per Arne Jensen, seniorpartner i EV Private Equity til Finansavisen.

For et selskap som driver med digital opplæring har ikke covid-19 ført til en krise, tvertimot. Stian Martinsen, administrerende direktør i Trainor sier til avisen at selskapet ligger an til en bedre omsetningen i 2020 enn i 2019. Jensen i EV er sikker på at pandemien har styrket Trainor.

– Vi har fulgt selskapet det siste året, og de har taklet utfordringene med pandemien og den ustabile oljeprisen veldig bra. Investeringen i produktutvikling har fortsatt gjennom perioden, og lønnsomheten har vært god. På sikt er vi overbevist om at pandemien har økt fokuset på digitalisering i næringslivet, sier Jensen.

Mer fra FinansWatch

Instabank: – Vi er overrasket

Instabank håper fremdeles at Lunar skal klare å kjøpe dem, selv om Lunar har fått utfordringer med å skaffe nødvendig kapital.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch