Nordic Capital kjøper svensk finansrådgiver

Den svenske private equity-selskapet Nordic Capital fortsetter sin aktive vår. Etter å ha kjøpt seg opp i Bank Norwegian de siste månedene sluker selskapet nå den svenske finansrådgiveren Max Matthiessen.
Foto: Max Matthiessen
Foto: Max Matthiessen

Selv om oppkjøpet kommer mitt under den verste økonomiske krisen på lang tid, er ikke det årsaken til at Nordic Capital nå slår til.

– Selskapet og bransjen har vi fulgt i fem år, og dialogen om kjøpet har vært i gang i mer enn et halvår. Selvfølgelig vi de bli rammet som alle andre selskaper, men den langsiktige potensialen er så stor at det veier tyngre, sier Nordic Capital-partner Christian Frick til Dagens Industri.

Aktiv investor

Nordic Capital har vært en aktiv oppkjøper innen finanssektoren og har gjennom åren investert i selskaper som Nordnet, Lindorff, Nordax, Trustly og Bank Norwegian. Det siste oppkjøpet, Max Matthiessen, er store innen tjenestepensjon, skadeforsikring og formuesforvaltning, og planene for selskapet er store.

– Det er en rimelig ambisjon å doble virksomheten på fem år, det er det nivået vi går inn med, sier Frick til DI.

Lang historie

Det er et selskapet med lang historie som ny får nye eiere. Max Matthiessen ble grunnlagt allerede 1889. Selskapet har cirka 13.000 bedriftskunder og omsatte for drøyt 1,5 milliarder svenske kroner i 2019. Som alle andre aktører i finansbransjen har Max Matthiessen fått kjenne av digitaliseringstrenden og Christian Frick ser for seg at Max Matthiesen skal kunne bli en pådriver på områder som kapitalforvaltning og formuesforvaltning, områder der selskapet er mer av en utfordrer.

Selger er Willis Towers Watson, verdens tredje største forsikringsmeglerselskap. De kjøpte Max Matthiessen av PE-selskapet Altor for omtrent 1,4 milliarder svenske kroner i 2014. Hvor mye Nordic Capital betaler vil ingen av partnene oppgi.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også