Ferskt DNB-fond gjør det skarpt under koronapandemien

DNB Nordic Small Cap var ved starten av juli opp 13,4 prosent hittil i år, som er drøyt 10 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen.
Hans Marius Lee Ludvigsen forvalter det nye DNB-fondet DNB Nordic Small Cap. | Foto: DNB
Hans Marius Lee Ludvigsen forvalter det nye DNB-fondet DNB Nordic Small Cap. | Foto: DNB

Hans Marius Lee Ludvigsen forvalter fondet DNB Nordic Small Cap. Fondet var ved starten av juli opp 13,4 prosent hittil i år, som er drøye 10 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen VINX Small Cap NI, skriver Finansavisen.

Fondet ble startet opp i juni i fjor og har på relativt kort tid klatret opp til 5. plass blant de omtrent 50 nordiske fondene registrert på Oslo Børs’ fondslister.

I DNBs small cap-fond defineres de aktuelle selskapene av en markedsverdi på opp mot 50 milliarder kroner. 

Fondet tok del i børsnoteringen av videokonferanseselskapet Pexip, emisjonen i videospillutvikleren Embracer, emisjonen i lydbokselskapet Storytel, og børsnoteringen av farmasi-selskapet Nanoform i Finland.

Samtidig har fondet vært allokert kraftig undervekt av aksjer innen energi, eiendom og finans.

– Vi har også klart å unngå noen store blemmer i aksjemarkedet, sier Ludvigsen til Finansavisen.

For å bli med på børsoppgangen, allokerte Ludvigsen over til mer sykliske aksjer, deriblant finans, eiendom og industri, men hovedvekten i porteføljen ligger fortsatt innenfor teknologi, kommunikasjonstjenester og helse.

– Det har fungert ganske godt til nå. Vi har klart å slå markedet både på vei opp, og på vei ned i våres, og det er jo selvsagt målet som forvalter. Når det er sagt, er et halvt år ekstremt kort tid i finansmarkedene. Så her spiller både flaks og dyktighet inn, sier Ludvigsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også