FinansWatch

Ferskt DNB-fond gjør det skarpt under koronapandemien

DNB Nordic Small Cap var ved starten av juli opp 13,4 prosent hittil i år, som er drøyt 10 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen.

Hans Marius Lee Ludvigsen forvalter det nye DNB-fondet DNB Nordic Small Cap. | Foto: DNB

Hans Marius Lee Ludvigsen forvalter fondet DNB Nordic Small Cap. Fondet var ved starten av juli opp 13,4 prosent hittil i år, som er drøye 10 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen VINX Small Cap NI, skriver Finansavisen.

Fondet ble startet opp i juni i fjor og har på relativt kort tid klatret opp til 5. plass blant de omtrent 50 nordiske fondene registrert på Oslo Børs’ fondslister.

I DNBs small cap-fond defineres de aktuelle selskapene av en markedsverdi på opp mot 50 milliarder kroner. 

Fondet tok del i børsnoteringen av videokonferanseselskapet Pexip, emisjonen i videospillutvikleren Embracer, emisjonen i lydbokselskapet Storytel, og børsnoteringen av farmasi-selskapet Nanoform i Finland.

Samtidig har fondet vært allokert kraftig undervekt av aksjer innen energi, eiendom og finans.

– Vi har også klart å unngå noen store blemmer i aksjemarkedet, sier Ludvigsen til Finansavisen.

For å bli med på børsoppgangen, allokerte Ludvigsen over til mer sykliske aksjer, deriblant finans, eiendom og industri, men hovedvekten i porteføljen ligger fortsatt innenfor teknologi, kommunikasjonstjenester og helse.

– Det har fungert ganske godt til nå. Vi har klart å slå markedet både på vei opp, og på vei ned i våres, og det er jo selvsagt målet som forvalter. Når det er sagt, er et halvt år ekstremt kort tid i finansmarkedene. Så her spiller både flaks og dyktighet inn, sier Ludvigsen.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch