SpareBank 1 har ikke sett lavere pengebruk på sommerferien på over elleve år

Norske bankkunder sparer over 40 prosent av feriepengene sine viser undersøkelse fra Respons Analyse. I snitt kommer folk til å bruke 12.375 kroner på årets sommerferie, 26 prosent lavere enn i fjor.
Foto: Fredrik Hagen
Foto: Fredrik Hagen

8 av 10 nordmenn planlegger ferie innenfor kongerikets grenser i ferien. Samtidig kutter vi kraftig i feriebudsjettet og kommer til å bruke over 4.000 kroner mindre enn i fjor.

Det viser en undersøkelse Respons Analyse har utført for SpareBank 1.

– Flere opplever usikkerhet og utrygghet rundt helse, jobb og egen økonomi. Da er det fullt forståelig at mange velger å kutte i ferieutgiftene. Samtidig ser vi at flere enn tidligere skal spare feriepenger, sier privatøkonom Elisabeth Landsverk i SpareBank 1 Østlandet.

I snitt kommer folk til å bruke 12.375 kroner på årets sommerferie sammenlignet med 16.713 kroner i fjor. Det er en nedgang på drøyt 4.300 kroner, tilsvarende 26 prosent.

Unge sparer til bolig, eldre går for buffer

Ikke siden Respons Analyse startet målingene i 2009 er det registrert så lavt forventet sommerferieforbruk, står det i pressemeldingen.

I undersøkelsen kommer det frem at folk som bor i Oslo sparer mest av feriepengene sine, og vil spare 51 prosent, etterfulgt av Innlandet som vil spare 42 prosent.

Viken kommer på sisteplass og skal spare 40 prosent av feriepengene sine.

– Koronapandemien gjør oss mer forsiktige, slik at vi bruker litt mindre på ferie og heller sparer mer. Blant unge er det boligsparing som har høyest prioritet, mens sparing til buffer er viktigst for de som er noe eldre, sier Landsverk og legger til.

– Ellers benytter mange anledningen til en økonomisk sommeropprydning, med nedbetaling av gjeld, restskatt og ubetalte regninger. Alt dette er smarte økonomiske valg.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev