Mads Johannessen i Nordnet er glad han tok ferie i november

Sommerpraten: Johannessen vil bruke sommeren på å koble av fra finansmarkedene – og heller lete etter sin indre Lars Monsen.

Mads Johannessen er investeringsøkonom i Nordnet.

Hadde du bestilt ferie da smittetiltakene ble innført?

– Jeg var nesten tre uker i Miami i november og hadde ikke store planer for ferien 2020. Når jeg nå sitter her, så er jeg veldig glad jeg fikk meg en tur sent i 2019. Jeg tror det kan bli lenge til vi får reise inn i USA igjen, gitt koronavirusets voldsomme spredning der.

Hva skal du gjøre i ferien?

– Jeg skal besøke familie på Vestlandet. Mine vaner pleier ikke å forandre seg stort. Jeg har derimot ambisjoner om å få spilt mange runder golf, det blir det for liten tid til i hverdagen. Så skal jeg opprettholde de vanlige treningsvanene mine, men også forsøke å koble av fra markedet. Jeg tror de fleste har godt av å ta et steg tilbake og «resette» hodet litt. Min erfaring er i alle fall at dette er veldig positivt og du får ladet batteriene fullt opp til nye tak utover høsten. Avslutningsvis har jeg alltid en ambisjon om å gå mer turer i fjellet. Vestlandet byr på nydelig natur og jeg håper at 2020 er året der virkelig får ut min indre Lars Monsen, men vi får se.

Har du endret på hvor mye ferie du tar i år?

– I og med at jeg ikke har barn, har jeg delt min ferie i to. En del på sommeren og noen uker på høsten. Jeg synes det er fantastisk å kunne reise til varmere strøk når kulden og høstmørket setter inn. Dette tror jeg at jeg må revurdere i år, men jeg har foreløpig delt inn ferien på lik måte som i fjor. Om jeg ikke får reist utenlands til høsten, så får jeg heller ta en lengre juleferie.

Foto: Privat.
Foto: Privat.

Hvor lenge tror du koronapandemien vil vises i deres regnskaper?

– Jeg tror koronapandemien på generelt grunnlag vil vises i alle selskapers regnskaper ut 2020. Her er det et spredt bilde, noen er ekstremt preget, mens andre kan komme godt ut av det. Børsen har vært åpen under hele karanteneperioden og for Nordnets del har dette foreløpig vært bra. Jeg tror dessverre at vi får en «all-time-high» i antall konkurser i 2020, og antall arbeidsledige vil nok være en hemsko for verdens myndigheter langt inn i 2021.

Kommer erfaringene fra hjemmekontor i vår til å påvirke hvor «flink» du er til å logge av i sommer?

– Jeg tror bruken av hjemmekontor er noe av det verden vil ta med seg på den positive siden fra 2020. Med dagens teknologi viser det seg at mange møter og jobbreiser unødvendig tidsbruk. For min del har jeg praktisert hjemmekontor i lang tid før korona og for meg fungerer det veldig bra.

– Når det gjelder å logge av, så tror jeg dette er en treningssak. Vi går rundt med en smarttelefon og således hele verden i vår lomme. Tilgjengelighet er bra, men samtidig hviler det et enormt ansvar på den enkelte for å lære seg å koble helt ut. Dette gjelder både jobb, men også fra sosiale medier. Jeg er relativt flink til å koble ut, men forstår de som sliter med dette.  

Hvem i bransjen har inspirert deg, og hvorfor?

– En som virkelig har inspirert meg er Jim Simons. Simons er matematiker av yrke og er grunnlegger av Renaissance Technologies. Fondet hans, Medallion, har siden 1988 hatt 66 prosents årlig avkastning. Det i seg selv er ekstremt inspirerende. Det spesielle med hans forvaltning er fondets bruk av avansert teknologi, som igjen muliggjør at de hele tiden er et steg foran resten av markedet.

– Generelt sett så henter jeg inspirasjon fra flinke folk, som har fått resultater gjennom mange år med knallhard jobbing. Dette er fellesnevneren for flinke folk, og jeg prøver å suge til meg kunnskapen disse sitter med.
 

Hvordan/hvorfor havnet du i finansbransjen?

– Dette tror jeg rett og slett har med interesse og gjøre. Jeg startet å handle aksjer når jeg var 14 år, og har på sett og vis alltid vært interessert i finansmarkedet. Etter hvert tok jeg også min utdannelse innenfor feltet og finans har vært en stor del av mitt liv siden den gang. I 2018 havnet jeg i Nordnet etter en periode som konsulent, og trives veldig godt i min jobb.
 

Hvordan var din første leder sammenlignet med dagens ledere og din egen stil?

–Jeg har hatt mange ulike jobber gjennom min karriere og har derfor opplevd mange forskjellige ledere. Jeg mener en god leder skal gi sine ansatte frihet under ansvar. På den måten vil den ansatte føle tillitt og således ha nødvendig frihet til å kunne være kreativ og oppnå bedre resultater enn om man hadde blitt detaljstyrt. Dette tror jeg også de fleste ledere er bevisst på og mye av grunnen til at vi i Norge, tross kostnadsnivået vårt, er relativt konkurransedyktige med utlandet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også