Goldman Sachs-tradere tjente over én milliard dollar på oljepriskollaps

Råvareavdelingen i Goldman Sachs har hatt en god start på 2020. Frem til slutten av mai skal den ha tjent over én milliard dollar på de heftige oljeprissvingningene.
Foto: Richard Drew/AP/NTB Scanpix
Foto: Richard Drew/AP/NTB Scanpix

I første kvartal kunne Goldman Sachs tradere vise til en økning på 28 prosent i inntektene. Det var det beste resultat fra råvareavdelingen på fem år og en påminnelse om en tidligere storhetstid, skriver Bloomberg.

For et tiår siden var avdelingen den store stjernen i Goldman Sachs og dro inn oppimot tre milliarder dollar i året. Når inntektene senare falt mistet råvaregjengen stjernestatusen og var i en periode truet med nedleggelse, ifølge Bloomberg. Den tiden er nå forbi.

Samtidig planlegger investeringsbanken nå å begynne la de ansette vende tilbake til kontorene igjen. Fra og med 22. juni skal en første gruppe med ansatte i New York, Jersey City, Dallas og Salt Lake City få ta turen til kontoret igjen. Det kommer frem i en melding fra ledelsen onsdag.

Resultatene for andre kvartal legger Goldman Sachs frem 15. juli

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Photo: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter