Investeringsbank forventer investorer forlater de trygge havnene

Goldman Sachs har begynt å shorte amerikanske dollar. Bankens strateger mener investorer vil forlate de trygge havnene, og mener Norge og den norske kronen står sterkt.
Foto: Richard Drew/AP/NTB Scanpix
Foto: Richard Drew/AP/NTB Scanpix

Goldman Sachs har opprettet shortposisjoner på amerikanske dollar, skriver CNBC. Dette begrunnes med at samfunnet har begynt å åpne opp igjen, og at banken tror investorer vil forlate plasseringene i de tradisjonelt trygge havnene.

Strategene i den amerikanske investeringsbanken skriver i sin siste analyse at det er for tidlig å si noe om den videre utviklingen på lang sikt, men trekker frem at den norske kronen står sterkt og er et attraktivt investeringsobjekt.

«Demografi og medisinsk infrastruktur gjør Norge bedre rustet enn mange andre land. Samtidig har landet en sterk økonomi. Mens andre land blir tvunget til å begrense de finanspolitiske virkemidlene eller låne penger, er Norge i stand til å bruke midler fra investeringer i utlandet», skriver Zach Pandl og Kamakshya Trivedi i Goldman Sachs, ifølge CNBC.

Goldman Sachs mener at den norske kronen er godt posisjonert til å utkonkurrere de andre valutaene under resten av koronapandemien. Banken opererer med et kursmål på 8,75 kroner ot dollaren, mot dagens kurs på 9,7 kroner.

Investeringsbanken trekker blant annet frem regjeringens fase-3 pakke, som har en ramme på 27 milliarder kroner og en rekke tiltak for å få fart på den norske økonomien igjen.

«Mens andre blir tvunget til å enten begrense sin finanspolitiske støtte eller dramatisk øke låneopptakene - begge potensielt valutadempere- er Norge i stand til å bruke midler fra investeringene i utlandet, som hjelper til med å støtte økonomien og valutaen», skriver Goldman Sachs.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også