Kapitalforvaltere tror mer på obligasjonlån enn statsobligasjoner

Sentralbanker verden over utsteder statsobligasjoner i mengder for å støtte covid-19-rammede økonomier. Det vil gi obligasjonslån en fordel det kommende året, ifølge store globale kapitalforvaltere.
Foto: Jacquelyn Martin/AP/NTB Scanpix
Foto: Jacquelyn Martin/AP/NTB Scanpix

Ifølge en undersøkelse fra Advanced Strategy Research, ASR, mener investorene at det er mer enn to tredjedels sannsynlighet at amerikanske såkalte investment grade-obligasjoner vil gjøre det bedre enn statsobligasjoner det kommende året.

Til og med risikable high yield-obligasjoner anses å ha mer enn 50 prosents sjanse å gjøre det bedre enn toppratede statspapirer.
Samtidig viser den sammeundersøkelsen at sjansen for en global resesjon i løpet av de neste tolv månedene er 81 prosent. Den høyeste tallene noensinne i ASRs målinger.

– Det som overrasker meg er optimismen i undersøkelsen. Her finnes ingen uro i det hele tatt, sier ASRs forskningsansvarlige David Bowers til Financial Times.

Forventningen er at løftene fra både Den europeiske sentralbanken og den amerikanske om å pumpe nærmest ubegrensede mengder penger inn i markedene vil vekke liv i kredittmarkedene og bidra til å unngå en bølge av mislighold. Blant annet gjennom løftene fra Federal Reserve om å kjøpe til og med søppelobligasjoner for første gang noen sinne.

– Den amerikanske sentralbanken virker til å ha overbevist investorene om at dette er en illikviditetskrise mer enn en insolvenskrise, sier Bowers i ASR.

ASRs målinger i 2018 og 2019 viste begge til en økende uro for bedriftenes gjeldsvekst og at neste resesjon ville avsløre sårbarheter også i sikker gjeld.

– Det vi ikke regnet med var at «The Fed» var beredt å gå inn å kjøpe selskapskreditt. Men det for tidlig for å blåse faren over. Sentralbanken kan ikke forhindre en inntjeningskollaps eller at selskaper går konkurs, sier Bowers til Financial Times.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også