FinansWatch

Kapitalforvaltere tror mer på obligasjonlån enn statsobligasjoner

Sentralbanker verden over utsteder statsobligasjoner i mengder for å støtte covid-19-rammede økonomier. Det vil gi obligasjonslån en fordel det kommende året, ifølge store globale kapitalforvaltere.

Foto: Jacquelyn Martin/AP/NTB Scanpix

Ifølge en undersøkelse fra Advanced Strategy Research, ASR, mener investorene at det er mer enn to tredjedels sannsynlighet at amerikanske såkalte investment grade-obligasjoner vil gjøre det bedre enn statsobligasjoner det kommende året.

Til og med risikable high yield-obligasjoner anses å ha mer enn 50 prosents sjanse å gjøre det bedre enn toppratede statspapirer.
Samtidig viser den sammeundersøkelsen at sjansen for en global resesjon i løpet av de neste tolv månedene er 81 prosent. Den høyeste tallene noensinne i ASRs målinger.

– Det som overrasker meg er optimismen i undersøkelsen. Her finnes ingen uro i det hele tatt, sier ASRs forskningsansvarlige David Bowers til Financial Times.

Forventningen er at løftene fra både Den europeiske sentralbanken og den amerikanske om å pumpe nærmest ubegrensede mengder penger inn i markedene vil vekke liv i kredittmarkedene og bidra til å unngå en bølge av mislighold. Blant annet gjennom løftene fra Federal Reserve om å kjøpe til og med søppelobligasjoner for første gang noen sinne.

– Den amerikanske sentralbanken virker til å ha overbevist investorene om at dette er en illikviditetskrise mer enn en insolvenskrise, sier Bowers i ASR.

ASRs målinger i 2018 og 2019 viste begge til en økende uro for bedriftenes gjeldsvekst og at neste resesjon ville avsløre sårbarheter også i sikker gjeld.

– Det vi ikke regnet med var at «The Fed» var beredt å gå inn å kjøpe selskapskreditt. Men det for tidlig for å blåse faren over. Sentralbanken kan ikke forhindre en inntjeningskollaps eller at selskaper går konkurs, sier Bowers til Financial Times.

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch