FinansWatch

Premiere for grønne statsobligasjoner i Sverige

Den svenske regjeringen og Riksgälden er klare for å utstede statens aller første grønne obligasjon i august. Volumet ventes å bli på cirka 20 milliarder svenske kroner.

Pengene som lånes opp skal kobles til utgifter i statsbudsjettet som kan kobles til å oppfylle svenske miljø- og klimamål. Utgiftene som er valgt ut finnes innenfor områdene klimainvesteringer, hav og vann, biologisk mangfold og jernbanevedlikehold.

Rammeverket som ligger grunn for obligasjonen er blitt sjekket av den eksterne granskeren, forskningsinstituttet Cicero, og er blitt klassifisert som «mørkt grønn» – det høyeste nivået.

– Vi forbereder nå de siste detaljene. Med denne nye obligasjonen kan vi tilby investorer et plasseringsalternativ med lav riskiko og et tydelig grønt stempel, sier Anna Sjulander, konstituert gjeldsforvaltningssjef i Riksgälden, den svenske forvaltningsmyndigheten som er statens sentrale finansforvaltning i en pressemelding.

I september i fjor ble SEB pekt ut som rådgiver i arbeidet med grønne obligasjoner og banken har vært med i hele prosessen fra utarbeidelsen av rammeverket.

– Sverige har ambisiøse miljø- og klimamål og vi er veldig glade over at investorer fra hele verden nå kan være med og investere i det progressive arbeidet med å nå disse målene, sier Hans Beyer, bærekraftsjef i SEB i en pressemelding.

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch