Borettslag fikk halvert innbruddsforsikring fordi kommunes nøkkelbokser ikke holdt mål

Nøkkelbokser som inneholder nøkkel til borettslag blir brutt opp og brukt til innbrudd. Det fører til avkorting i forsikringsoppgjøret.
Foto: Skien kommune
Foto: Skien kommune

Prestegårdsgata borettslag i Skien fikk halvert forsikringsoppgjøret, fordi forsikringsselskapet mente at nøkkelboksen til kommunen ikke var godkjent, såkalt FG-godkjent. Boreslaget krevde at kommunen dekker avkortningen på 83.000 kroner i oppgjøret. det skriver Telemarksavisa

Skien kommune har montert rundt 1800 slike nøkkelbokser på utsiden av borettslag og boliger. Disse nøklene brukes ofte av hjemmetjenesten i forbindelse med helsehjelp til beboere. Flere borettslag har opplevd at nøkkelboksene er blitt stjålet. I etterkant har uvedkommende fått tilgang på nøkler og slik tatt seg inn i byggene.

Kommunen har ifølge avisen spurt Finans Norge om en avklaring på om det finnes godkjenningsordning for nøkkelbokser. Finans Norge svarte at det ikke finnes FG-ordninger for det som her kalles «nøkkelbokser». På bakgrunn av svaret har kommunedirektøren konkludert med at kommunen ikke blir erstatningsansvarlig for skader som påføres ved innbrudd og skadeverk på nøkkelbokser.

– De ulike sameier og borettslag må gå i dialog med sine forsikringsselskap ved en eventuell avkortning, sier kommunedirektør i Skien kommune, Karin Finnerud, til Telemarksavisa.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også