3,3 millioner kroner til hjertestartersatsing

Gjensidigestiftelsen gir nå midler til å dele ut 100 nye hjertestartere.
MINNEFOND: Nils-Ingar Aadne, styreleder i Ida Eides Minnefond og Ingrid Riddervold Lorange, administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen. | Foto: Paal Mork-Knudsen
MINNEFOND: Nils-Ingar Aadne, styreleder i Ida Eides Minnefond og Ingrid Riddervold Lorange, administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen. | Foto: Paal Mork-Knudsen

Hver dag rammes 12-13 personer av hjertestans utenfor sykehus i Norge. Bare 1-2 overlever. Å kunne benytte en hjertestarter øker sjansen for overlevelse.

Minnefond

Etter at Nils-Ingar Aadnes samboer Ida Eide døde under et mosjonsløp for fire år siden, har fondet som bærer hennes navn samlet inn penger til og delt ut 205 hjertestartere over hele landet.

Ida Eides Minnefond er den enkeltorganisasjonen i den landsomfattende førstehjelpsdugnaden «Sammen redder vi liv» som har bredest erfaring med å dele ut hjertestartere. De siste fire årene har fondet sørget for at over 200 hjertestartere er operative på steder langt unna helsepersonell.

Styrker satsingen

Til nå har fondet utelukkende bevilget hjertestartere til idrettsklubber. Nå får de muligheten til å bredde og styrke satsingen betydelig.

– Dette var en stor overraskelse. Det å motta 3,3 millioner kroner gjør det mulig for oss ikke bare å fortsette men utvide satsingen. Frem til nå har kun idrettsklubber kunnet søke, nå oppfordrer jeg alle typer lag og foreninger til å gjøre det, sier Nils-Ingar Aadne.

Førstehjelpdugnad

Gjensidigestiftelsen har siden «Sammen redder vi liv» startet i 2017 av daværende helseminister Bent Høie, bidratt med rundt 80 millioner kroner til prosjekter som på ulike måter styrker befolkningens evne til å yte livreddende førstehjelp.

– Vi har latt oss imponere både over dedikasjonen men også strukturen Ida Eides Minnefond har etablert for utvelgelse, opplæring og tildeling av hjertestartere. Vi vet at det å ha tilgang til en hjertestarter ofte er helt avgjørende når det står om å redde liv. Derfor ønsker vi å bidra til at fondet kunne akselerere distribusjonstakten, og sørge for at enda flere hjertestartere er tilgjengelige for befolkningen. På denne måten kan vi redde flere liv - sammen, sier administrerende direktør Ingrid Lorange i Gjensidigestiftelsen.

Banken delte ut 30 hjertestartere

Gjensidige legger fram nye økonomiske mål for 2023

Gjensidige: Økt miljøansvar gir smitteeffekt

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også