FinansWatch

Banken delte ut 30 hjertestartere

Sparebank 1 Gudbrandsdal med gave verdt 500.000 til beredskapen i lokalsamfunnene.

Sparebank 1 Gudbrandsdal deler ut 30 hjertestartere i bankens nedslagsfelt. | Foto: SpareBank 1 Gudbrandsdal

SpareBank 1 Gudbrandsdal delte i går kveld ut 30 hjertestartere til lag, foreninger, frivillige organisasjoner og virksomheter som tiltrekker seg mye folk. Gaven fra banken har en totalverdi på i underkant av 500.000 kroner. Målet med gaven er å styrke beredskapen i lokalsamfunnene, ifølge banken.

– Vi har sett at tilgjengeligheten for hjertestarter er varierende i Lillehammer og Gudbrandsdalen, og følte det var riktig av oss å prioritere innkjøp av et stort antall slik at mulighetene til å redde liv blir større, om noe uventet skulle skje, sier samfunnskontakt i SpareBank 1 Gudbrandsdal, André Winje Arntzen i en pressemelding.

Banken inviterte i høst interesserte organisasjoner til å søke, og responsen har vært svært god.

– Vi har tatt utgangspunkt i hjertestarter-registeret på nett som forteller noe om hvor det er hjertestartere i vårt distrikt i dag, og så har vi sett hvor behovet er størst. Vi har delt ut hjertestartere til mottakere i hele vårt nedslagsfelt, og i sum vil det bedre tilgjengeligheten betraktelig, sier markedssjef Trond Slåen.

Hjertestarterne er kjøpt inn lokalt gjennom selskapet Sikkerhetsagentur AS på Vinstra. Alle mottakerne av hjertestarter er forpliktet til å henge dem godt synlig og tilgjengelig for allmennheten, samt få den registrert i hjertestarter-registeret.

Økte kostnader og svake finansielle inntekter for Sparebank 1 Gudbrandsdal

Sparebank 1 Gudbrandsdal gir ekstraordinær støtte til frivilligheten

Tosifret utlånsvekst for Sparebank 1 Gudbrandsdal

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch