DSB: Over 1 000 døde i brann

I perioden 2000 til og med 2021 har det omkommet 1 174 mennesker i brann i Norge, viser tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet (DSB).
LIVSVIKTIG: Røykvarsleren er den aller viktigste faktoren for å overleve ved boligbrann. | Foto: DSB
LIVSVIKTIG: Røykvarsleren er den aller viktigste faktoren for å overleve ved boligbrann. | Foto: DSB

Så langt i år har 32 personer omkommet i brann, 22 menn og 10 kvinner.

I samarbeid med Norsk brannvernforening, Det lokale eltilsyn, brann- og redningsvesenet og Gjensidige arrangerer Direktoratet for samfunnssikkerhet Røykvarslerdagen 1. desember.

– Lyspunktet i denne dystre statistikken er at det over tid blir stadig færre som omkommer i brann. Ser vi på tallene for de to siste tiårene, peker pilene nedover takket være et målrettet samarbeid mellom brann- og redningsvesenet, el-bransjen, forsikringsbransjen og myndighetene, sier avdelingsdirektør Johan Marius Ly i DSB i en pressemelding.

Siden DSB startet registreringene av omkomne i brann i 1979 har det i snitt omkommet 61 personer hvert år. Over 80 prosent av alle de omkomne i brann har omkommet i boligbrann. Etter røykvarsleren ble påbudt i 1991 har antallet som omkommer i boligbrann gått ned.

– Røykvarsleren redder liv og er den aller viktigste faktoren for å overleve ved boligbrann. Tidlig varsling kan være forskjellen på liv og død, sier Rolf Søtorp, administrerende direktør i Norsk brannvernforening.

Frykter økte erstatninger fra brannskader

Gjensidige legger fram nye økonomiske mål for 2023

Hytter brenner for store summer årlig

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også