Hytter brenner for store summer årlig

Dårlig slukkeutstyr og folk som utfører elektrisk arbeid på hyttene sine fører til mange hytter som brenner i året. I fjor ble det utbetalt erstatning på 295 millioner kroner.
Foto: NTB / Terje Kristiansen
Foto: NTB / Terje Kristiansen

I fjor ble det utbetalt erstatning på 295 millioner kroner for brann i hytter, nær det dobbelte som i 2013, viser tall fra Finans Norge, ifølge en pressemelding fra Tryg.

– Moderne hytter ligner mer og mer på helårsboliger med alle fasiliteter som parkett og varmekabler, baderom og kjøkken. Dermed kan kostnadene ved en hyttebrann bli store, skriver forsikringsselskapet i pressemeldingen.

Tidligere undersøkelser i regi av Norsk brannvernforening og Tryg Forsikring viser at 8000 hytter mangler røykvarslere og hele 15.000 hytter mangler slokkeutstyr.

– I fjor var det over 1200 hyttebranner i Norge, og undersøkelser tyder på at mange hytteeiere unnlater å bruke fagfolk til å ordne strøm- og rørleggerarbeid på hytta.

De største erstatningsutbetalingene for brann i hytter og fritidsbolig i 2018 fant sted i august, mars og juli. Færrest branner var det i desember og januar. Fylkesvis var det flest branner i Trøndelag, Buskerud, Nordland, Hordaland og Oppland. Færrest branner var det i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Vestfold.

Fransk storbank forlater Russland

Sparebanken Sogn og Fjordane oppretter ny avdeling for å kapre kunder fra hele Norge

BN Bank økte utlånene med fem milliarder i 2021

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også