FinansWatch

Frykter økte erstatninger fra brannskader

Høye strømpriser får flere til å velge ved og propan til oppvarming. Det øker risikoen for flere brannskader for forsikringsbransjen.

Illustrasjonsbilde. Fremtind er bekymret for at høye strømpriser kan føre til flere brannskader. | Foto: Terje Bendiksby / NTB

Høsten står for døren og det er allerede begynt å bli tomt hos leverandører av fyringsved. De høye strømprisene får en større del av befolkningen til å se på alternative former for oppvarming fremover.

I en undersøkelse Respons Analyse har utført for Fremtind Forsikring sier annenhver respondent at de vil fyre for å spare strøm i vinter.

– Det er forståelig at norske husholdninger vil spare på strømutgiftene, og da er riktig fyring viktig for å unngå pipebranner, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind i en pressemelding.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har identifisert dyre strømpriser og flere kuldeperioder som sannsynlige årsaker til at antallet pipebranner har økt.

Ifølge brannstatistikken til Finans Norge økte antallet branner som oppstod i ildsted i Norge fra 1184 i 2020 til 1719 i 2021. Tallene inkluderer alle typer brannårsaker.

Direktør i Tryg: Tydelig at mobilitet er en satsning i bransjen

Innbruddstallene øker igjen

Storebrand vil øke forståelsen for mangfold med mentorprogram

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch