FinansWatch

Fremtind starter samarbeid med startupselskap

Forsikringsselskapet Fremtind starter nå et samarbeid med startupselskapet Loopfront for gjenbruk at brukte byggematerialer.

Daglig leder Michael Curtis i Loopfront og leder for eiendomsprodukter Benjamin Raugland i Fremtind signerer avtalen. | Foto: Fremtind

Denne høsten skal Fremtind og Loopfront utvikle en pilot som skal øke gjenbruken av byggematerialer. Fremtind har hatt fokus på gjenbruk, men dette er første gang forsikringsselskapet jobber med gjenbruk av byggematerialer, skriver Fremtind i en pressemelding.

Loopfront er en plattform for ombrukskartlegging, dokumentasjon, samarbeid, logistikk og rapportering for byggebransjen.

– Vi registrerer mange boligskader som krever gjenoppbygging, og kaster hundrevis av tonn med byggematerialer i forbindelse med skadeoppgjør hvert r. Som innkjøper av entreprenør- og håndverkstjenester, har vi mulighet til å øke gjenbruken av brukte byggematerialer, sier leder for eiendomsprodukter Benjamin Raugland i Fremtind.

I førsteomgang er målet for Fremtind å gjenbruke 25 prosent av alle materialer som kan brukes på nytt. Samarbeidet med Loopfront skal gi svar på hvor mye som faktisk kan gjenbrukes.

Fremtind skriver de får innmeldt 36.000 skadesaker på boliger og bygg hvert år, og at i snitt vil over 7000 av disse ende med at boliger må repareres eller bygges opp helt på ny. Materialkostnader står for nært 35 prosent av skadeoppgjøret.

– Samtidig har både pandemi, krig og utfordringer i skipstrafikken svekket tilgangen på materialer betydelig. Dette fremskynder en allerede nødvendig og ønsket omstilling. Entreprenørene og håndverkerne vi har avtale med kommer til å hilse dette velkommen, sier Raugland.

Fana Sparebank inngår distribusjonsavtale med Eika Forsikring

Fremtind inngår intensjonsavtale om gjenbruk

Fremtind: – Vi må i større grad gjenbruke

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch