Fremtind inngår intensjonsavtale om gjenbruk

Forsikringsselskapet Fremtind har inngått en intensjonsavtale med startup-selskapet Loopfront, og de to skal utvikle en pilot for å øke gjenbruken av brukte byggematerialer.
Konsernsjef i Fremtind, Turid Grotmoll. | Foto: Fremtind / PR
Konsernsjef i Fremtind, Turid Grotmoll. | Foto: Fremtind / PR

I en intensjonsavtale har forsikringsselskapet Fremtind og startup-selskapet Loopfront gått sammen om å utvikle en pilot for å øke gjenbruken av brukte byggematerialer.

I en pressemelding gjengitt av Shifter sier leder for bygningsforsikring, produkt og pris hos Fremtind, Benjamin Raugland, at selskapet registrerer mange skader på bygg og eiendom som krever restaurering og gjenoppbygning, og at Fremtind derfor har gode muligheter til å øke gjenbruken av byggematerialer.

– Samtidig har både pandemi, krig og utfordringer i skipstrafikken svekket tilgangen på materialer betydelig. Dette fremskynder en allerede nødvendig og ønsket omstilling. Entreprenørene og håndverkerne vi har avtale med kommer til å hilse dette velkommen, sier Raugland.

Fremtind får innmeldt nær 36.000 skadesaker på boliger og bygg hvert år. I snitt vil over 7000 av disse ende med at boliger må repareres eller bygges opp helt på ny. Materialkostnader står for nær 35 prosent av skadeoppgjøret på boliger og bygninger, og prisene på materialer øker.

– For å endre på dagens situasjon må vi etablere et økosystem med aktører som ønsker endring. Virksomheter med stor innkjøpsmakt, som Fremtind, er sentrale for å få dette til, sier daglig leder Michael Anthony Curtis i Loopfront.

Fremtind: – Vi må i større grad gjenbruke

Bare ett norsk selskap tilbyr forsikring til sparkesykkelaktører

JBF ønsker nullresultat på forsikring

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også