Dobling i etterspørsel etter depositumsgaranti

Inflasjon og økte kostnader gjør at flere utleiere ber forsikringsselskapet om garantiforsikring mot misligholdte leieforhold.
Illustrasjonsbilde. Söderberg & Partners ser en dobling i etterspørselen etter depositumsgaranti fra utleiere. | Foto: Söderberg & Partners
Illustrasjonsbilde. Söderberg & Partners ser en dobling i etterspørselen etter depositumsgaranti fra utleiere. | Foto: Söderberg & Partners

Forsikringsaktøren Söderberg & Partners har registrert en dobling i etterspørselen etter produktet Depositumsgaranti hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Depositumsgaranti er et forsikringsprodukt som gir utleier en garanti for å få dekket husleie og skader, i likhet med vanlig depositum.

«De fleste leietakere opplever økte levekostnadene som følge av økning i strøm-, bensin-, og dagligvarekostnader. Å stille med et ordinært depositum på tre måneders husleie, kan da være en utfordrende start på leieforholdet. I tillegg vet vi også at utleieprisene har steget – noe som igjen fører til at den totale summen for depositumet blir høyere», skriver selskapet i pressemeldingen.

Når tidene er dårlige øker også risikoen til utleierne, og flere ønsker nå et forsikringsselskap i ryggen for å sikre sine leieinntekter.

– De tøffe rammebetingelsene for leietakere i dagens marked, pluss utleieres ønske om et ryddig og profesjonelt utleieforhold, gjør at vi har stor tro på produktet også videre, sier Roy Erling Hansen, teamleder for Garanti i Söderberg & Partners.

Direktør i Tryg: Tydelig at mobilitet er en satsning i bransjen

Ny forskrift gir høyere erstatningkrav

Storebrand vil øke forståelsen for mangfold med mentorprogram

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også