Forsøk på forsikringssvindel avslørt av annonse

En mann meldte til Gjensidige at bilen hans hadde blitt skadet, men en etterforsker fra forsikringsselskapet undersøkte saken, og fant en annen forklaring.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB

Etterforskeren fra Gjensidige skal i retten ha fortalt at skadene på bilen 23-åringen hadde meldt inn, var identiske med skader som fremkommer av bilder fra en Finn-annonse som forelå forut for at tiltalte kjøpte bilen i januar 2021, skriver Kragerø Blad Vestmar.

23-åringen ble anmeldt for forsikringssvindel, og i Vestfold tingrett nektet han straffskyld. I retten skal han ha sagt at han meldte fra til Gjensidige forsikring om skaden fordi han ikke ville havne i noe ansvar, men at han ikke hadde noen tanker om å få utbetalt penger, skriver avisen. Han skal videre ha sagt at språkproblemer har ført til misforståelser i politiavhøret og i samtalene med forsikringsselskapet, noe forsikringsselskapet skal ha vært uenig i.

Forsikringsselskapets etterforsker skal i følge Kragerø Blad Vestmar blant annet ha sagt at 23-åringen ikke kunne legge fram dokumentasjon på hvem som skulle ha utbedret skadene på bilen, og at han har endret forklaringer en rekke ganger.

23-åringen er dømt til 16 dagers ubetinget fengsel.

Nordmenn får tømt bankkontoen i bank-id-svindel

Fremtind har avdekket 12 prosent flere svindelsaker i 2021

Mann krevde 2,7 millioner kroner av Frende – nå har lagmannsretten kommet til at han skylder forsikringsselskapet 1,1 millioner kroner


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også