FinansWatch

Forsøk på forsikringssvindel avslørt av annonse

En mann meldte til Gjensidige at bilen hans hadde blitt skadet, men en etterforsker fra forsikringsselskapet undersøkte saken, og fant en annen forklaring.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Etterforskeren fra Gjensidige skal i retten ha fortalt at skadene på bilen 23-åringen hadde meldt inn, var identiske med skader som fremkommer av bilder fra en Finn-annonse som forelå forut for at tiltalte kjøpte bilen i januar 2021, skriver Kragerø Blad Vestmar.

23-åringen ble anmeldt for forsikringssvindel, og i Vestfold tingrett nektet han straffskyld. I retten skal han ha sagt at han meldte fra til Gjensidige forsikring om skaden fordi han ikke ville havne i noe ansvar, men at han ikke hadde noen tanker om å få utbetalt penger, skriver avisen. Han skal videre ha sagt at språkproblemer har ført til misforståelser i politiavhøret og i samtalene med forsikringsselskapet, noe forsikringsselskapet skal ha vært uenig i.

Forsikringsselskapets etterforsker skal i følge Kragerø Blad Vestmar blant annet ha sagt at 23-åringen ikke kunne legge fram dokumentasjon på hvem som skulle ha utbedret skadene på bilen, og at han har endret forklaringer en rekke ganger.

23-åringen er dømt til 16 dagers ubetinget fengsel.

Nordmenn får tømt bankkontoen i bank-id-svindel

Fremtind har avdekket 12 prosent flere svindelsaker i 2021

Mann krevde 2,7 millioner kroner av Frende – nå har lagmannsretten kommet til at han skylder forsikringsselskapet 1,1 millioner kroner


Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch