Mann krevde 2,7 millioner kroner av Frende – nå har lagmannsretten kommet til at han skylder forsikringsselskapet 1,1 millioner kroner

I november 2018 brant et hus ned i Hadsel i Lofoten. Familiemannen i huset krevde å få dekt 2,7 millioner kroner fra Frende Skadeforsikring – men nå er han dømt til å betale forsikringsselskapet 1,1 millioner kroner i lagmannsretten. Mannen prøver å få saken opp for Høyesterett.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB

Hadsel-mannen leverte en liste på totalt 8.743 gjenstander som skulle ha gått tapt i brannen. Frende Forsikring satte i gang etterforskning, og gravde i ruinene i mai 2019. Der savnet de 1.148 av de opplistede gjenstandene. Etter etterforskningen krevde forsikringsselskapet å få tilbake 448.500 kroner som mannen hadde fått utbetalt, det skriver Bladet Vesterålen.

Mannen tok saken til retten men tapte både i tingretten og lagmannsretten. Han argumenterte med at noen kunne ha fjernet gjenstandene fra den ubevoktede branntomten, Frende svarte at det ikke var noen tegn på at noen hadde gravd i tomten.

Lagmannsretten dømte mannen til å betale saksomkostningene til Frende på 633.490 kroner. Hvis dommen blir stående vil mannen totalt skylde forsikringsselskapet 1,1 million kroner.

Mannens advokat, Nora Løvøi Bjørnstad, har bekreftet til Bladet Vesterålen at saken er anket til Høyesterett.

Ett ankepunkt er at mannen ikke ble tiltalt for forsikringssvindel og at politiet henla saken.

– Vi mener at selskapet har reklamert for sent på at det skal være svik, og vi mener at verken lagmannsretten eller selskapet har bevist at det skal være svik, sier Løvøi Bjørnstad til Bladet Vesterålen.

Møretrygd: – Mindre skader enn forventet etter Gyda

Finans Norge: – Det er ikke bare storm og uvær som fører til flere store forsikringshendelser

Norsk takst om selgerforsikring: – Nødt til å bli en reduksjon i premien 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også