FinansWatch

Mann dømt for forsikringssvindel etter at forsikringsselskapet undersøkte en utbetaling

En mann i 50-årene fikk utbetalt 60.000 kroner i erstatning etter at en trampoline traff bilen hans. Deretter avdekket forsikringsselskapet at flere av skadene var der før trampolinen traff.

Foto: Terje Pedersen / NTB

I desember 2019 kjøpte mannen en bruktbil på Finn.no. Året etter var det sterk vind og en trampoline traff bilen. Eieren meldte skaden inn til forsikringsselskapet og fikk utbetalt over 60.000 kroner for å reparere bilen og betale for leiebil, det skriver avisen Lindesnes.

Etter utbetalingen tok forsikringsselskapet en nærmere titt på saken. De fant den opprinnelige Finn-annonsen og sammenlignet dem med bildene som var tatt på verkstedet i forbindelse med skadesaken.

Da viste det seg at flere av skadene var på bilen da den ble kjøpt. Mannen ble anmeldt og i Agder tingrett ble det lagt til grunn at minst 30.000 av erstatningen var uberettiget. Retten mente at mannen handlet bevisst og dømte han derfor for forsikringssvindel. Han ble dømt til 21 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner.

Avisen Lindesnes oppgir ikke hvilke forsikringsselskap som ble forsøkt svindlet.

Forsikringsselskap fikk ikke medhold i retten

SB 1 Østlandet dømt til å betale 600.000 kroner etter at kvinne oppga BankID-kode til svindlere ni ganger – nå skal saken gå for høyesterett

Sparebank 1 Nord-Norge frifunnet i sak mot tidligere ansatte

Mer fra FinansWatch

– Karbonprising viktigste virkemiddel

– Det viktigste er å ha en ambisiøs klimapolitikk. Vi må ha mer tydelige og bindende reduksjonsmål for bedriftene, sier sjefanalytiker Thina Saltvedt i Nordea.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch