Forsikringsselskap fikk ikke medhold i retten

Tryg Forsikring må betale nær 20 millioner kroner i erstatning etter brann i en tremassefabrikk. Bedriften mente forsikringsselskapet regnet på feil år når de skulle beregne erstatning for stans i fabrikken.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB

I januar 2019 var det brann i tremassefabrikken Vafos Pulp i Kragerø. Det ble store skader og fabrikken ble satt ut av drift i lang tid, skriver avisen Varden.

Forsikringen dekket tapet for ett års stans. Da året var gått sendte bedriften et krav på drøyt 34,8 millioner kroner til Tryg Forsikring.

Tryg mente imidlertid at bedriften kun hadde tapt 15,2 millioner kroner, og utbetalte dette.

Forsikringsselskapet valgte ifølge Varden året 2018 som sammenlikningsgrunnlag, og derfor spriket regnestykket. Sommeren 2018 var svært tørr og det var dårlig tilgang på trevirke i Norge. Derfor sto bedriften mye stille dette året, og i tillegg var det ugunstige valutakurser for Vafos dette året, skriver Varden.

Vafos gikk til retten, og nå fastslår en dom fra Nedre Telemark tingrett at Vafos hadde krav på å få utbetalt 4,7 millioner ekstra, i tillegg til de 15,2 millionene som allerede var utbetalt. Vafos måtte imidlertid betale over 700.000 kroner i saksomkostninger til Tryg Forsikring. Det er ikke kjent om partene anker dommen, ifølge Varden.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også