Fornøyd med vedtak for rassikring

Stortinget fattet denne uken vedtak for rassikring av riks- og fylkesvegene.
Leder Jenny Følling i Nasjonal rassikringsgruppe sier hun applauderer Stortingets tydelige signal. | Foto: Nasjonal rassikringsgruppe
Leder Jenny Følling i Nasjonal rassikringsgruppe sier hun applauderer Stortingets tydelige signal. | Foto: Nasjonal rassikringsgruppe

– Vedtakene det ble flertall for, følger langt på vei ønskene og innspillene fra Nasjonal rassikringsgruppe til transport- og kommunikasjonskomiteen, heter det fra Nasjonal rassikringsgruppe i en melding.

«Stortinget ber regjeringa sette fortgang i arbeidet med å få utarbeidd heilskaplege nasjonale ras- og skredsikringsplanar som omfattar alle skredpunkt med høg og middels skredfare, både for riksvegnettet og for fylkesvegnettet. Planane skal vera ferdige før utgangen av 2023» heter det blant annet i vedtaket.

Leder Jenny Følling i Nasjonal rassikringsgruppe applauderer Stortingets tydelige signal og marsjordre:

– Debatten i Stortinget viser at regjeringspartiene vil ha mye å svare ut gjennom romsligere budsjetter til rassikring, programmer, ordninger og plansamarbeid, sier hun i en pressemelding.

– Dette markerer starten på en kursendring og kraftfull pakke for rassikring av riks- og fylkesvegene i Norge, men det må også følges opp med konkrete penger i statsbudsjettet, sier Følling, som mener tiden er inne for at statsbudsjettene styrkes allerede fra 2023.

– Spesielt ber vi om to milliarder kroner mer per år til sikring av fylkesvegene.

Finans Norge fornøyd med ras-løfte fra den nye regjeringen

Regjeringen lover å utbedre rasutsatte vegstrekninger

Høyre om klimarapport: Alarmen har gått









Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også