Reiseforsikring: Korona er fremdeles det kundene spør mest om

Etter mer enn to år med korona er det fremdeles mange kunder som ikke vet hva reiseforsikringer dekker og ikke.
Illustrasjonsbilde. Om noen dager vil flyplassene fylles av påsketurister. Mange av disse vil få korona på reisen. | Foto: Aleksander Klug
Illustrasjonsbilde. Om noen dager vil flyplassene fylles av påsketurister. Mange av disse vil få korona på reisen. | Foto: Aleksander Klug

Påsken står for trappen og det er mange nordmenn som vil ut og reise uten restriksjoner. Men det er også mange som er usikre på hva reiseforsikringen dekker og ikke. Statistikk fra Frendes kundesenter viser at koronaspørsmål fremdeles dominerer henvendelsene.

– Fra reisende i vinter var mellom 30 og 40 prosent av henvendelsene koronarelaterte. Enten egen sykdom eller positiv test slik at de ble forhindret fra å reise hjem som planlagt. Vi forventer at en del opplever det samme i påsken, siden det fortsatt er regler og restriksjoner for reise og korona, sier assistansesjef Gry Monica Hellevik i Falck Global Assistance i en pressemelding.

– I tillegg til de vanlige reiseskadene forventer vi at en del blir smittet av korona før de reiser, eller mens de er på tur, sier Hellevik.

Pandemien er fremdeles ikke over selv om reiserestriksjonene er løftet og samfunnene har åpnet igjen. For tiden øker smitten igjen mange steder i Europa, inkludert norske reisefavoritter som Frankrike, Spania og Italia.

– Mange vil trenge hjelp med avbestilling før påsken i det hele tatt har startet. Og mange vil bli syke på reise i inn- og utland i løpet av helligdagene, sier skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen.

If forventer at kundene følger bærekraftsstandardene

Forsikringsselskap fikk ikke medhold i retten

Gjensidige: Brannen i Hemsedal vil koste 100 millioner

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også