FinansWatch

Gjensidige: Brannen i Hemsedal vil koste 100 millioner

Brannen i et boligkompleks i Hemsedal denne uken blir en omfattende sak for forsikringsselskapene.

Brannmannskaper drev torsdag formiddag med etterslukking etter brannen i to leilighetsbygg i Hemsedal. | Foto: Line Sandvik, Hallingdølen / NTB

Torsdag denne uken oppstod en brann i et boligkompleks i Hemsedal. Brannmannskapene brukte lang tid på å få kontroll med brannen. Etter en befaring regner Gjensidige med at saken blir omfattende for forsikringsselskapene.

– Vi har en god dialog med entreprenør, berørte selskaper og sameier, og det er «tusen» ting som skal avklares, forteller Hilde Aasen Unnli, leder for storskade i Gjensidige i en pressemelding.

Forsikringer som blir gjeldende er blant annet prosjekt-, bygnings- og driftstapsforsikringer, dessuten eiendeler, innbo og reise.

– Blant viktige avklaringer er hva som må rives, og hva som kan «pusses» opp uten full riving. Hovedpoenget er at alt skal bli i den samme stand som før brannen, sier Unnli.

Gjensidige vil forsøke å reparere mest mulig, ut fra bærekraftshensyn.

– Nå skal vi sammen med våre kunder gå grundig gjennom det hele, og raskest mulig starte oppgjørsprosessen. Men det ligger i kortene at dette vil tid, og vi skal ha en kvalitetsmessig god prosess, sier Unnli.

Nøyaktig prislapp er for tidlig å anslå, først må Gjensidige inn med egne branntekniske undersøkelser og få en bedre oversikt over skadeomfanget, inkludert skademeldinger fra kunder.

Estimatet hittil er at brannen vil koste mer enn 100 millioner kroner.

Gjensidige bekymret for sikkerheten i flyktningmottak

De tre store taper andeler i livsforsikringsmarkedet

Storebrand ansatte 151 innen skadeforsikring i 2021

Mer fra FinansWatch

– Karbonprising viktigste virkemiddel

– Det viktigste er å ha en ambisiøs klimapolitikk. Vi må ha mer tydelige og bindende reduksjonsmål for bedriftene, sier sjefanalytiker Thina Saltvedt i Nordea.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch