Protector Forsikring utbetalte 71,6 millioner kroner til tre toppledere i selskapet

Tidligere administrerende direktør, nåværende administrerende direktør og nåværende viseadministrerende direktør i Protector Forsikring fikk til sammen utbetalt 71,6 millioner kroner i 2021.
I femten år har Sverre Bjerkeli ledet Protector Forsikring før han gikk av med pensjon i fjor. | Foto: Vidar Ruud / NTB
I femten år har Sverre Bjerkeli ledet Protector Forsikring før han gikk av med pensjon i fjor. | Foto: Vidar Ruud / NTB

I september gikk administrerende direktør i Protector Forsikring, Sverre Bjerkeli, av med pensjon. Han ble erstattet av Henrik Høye. Hans Didring gikk inn i rollen som viseadministrerende direktør. Forsikringsselskapets årsrapport for 2021 viser at de tre til sammen fikk utbetalt 71,6 millioner kroner, det skriver DN.

Sverre Bjerkeli hadde en grunnlønn i 2021 på 8,2 millioner kroner, variabel lønn på 5,2 millioner kroner og 16,96 millioner kroner i andre ytelser. Bjerkeli eier også Protector-aksjer til en verdi av 258 millioner kroner gjennom selskapet Hvaler Invest.

Nåværende administrerende direktør, Henrik Høye, hadde i 2021 en grunnlønn på 4,7 millioner kroner, bonusutbetalinger på rundt 3 millioner og andre ytelser på 11,9 millioner kroner.

Nåværende viseadministrerende direktør, Hans Didring, hadde i 2021 en grunnlønn på rundt 5 millioner kroner, bonusutbetalinger på 3,99 millioner og andre ytelser på 11,9 millioner kroner.

Styreleder i Protector, Jostein Sørvoll, forklarer til DN at de er avlønnet fordi de har vært med på å ta Protector fra null til en børsverdi på nesten ti milliarder kroner.

– Det er disse folkene som har vært med på å bygge selskapet til der vi er i dag, og da er det fint at de som gjør dette mulig blir godt avlønnet. Det er noe helt annet å skape noe fra bunnen av enn å styre noe stort som allerede er etablert, sier Sørvoll til DN.

Protector Forsikring ble etablert i 2004, og fikk i fjor et resultat før skatt på 1,4 milliarder kroner av premieinntekter på 5,9 milliarder kroner.

Går fra sjefsstolen til pensjonisttilværelse og styreverv

Henrik Høye overtar sjefsstolen i Protector i juni

Protector Forsikring har snudd skuta – får god drahjelp av investeringene

Protector Forsikring utbetaler 247 millioner i utbytte

Protector Forsikring spretter champagnen for fjorårets resultater: – Nå er det moro å møte investorene

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også