Går fra sjefsstolen til pensjonisttilværelse og styreverv

I femten år har Sverre Bjerkeli ledet Protector Forsikring. Nå er sjefsstolen offisielt overlatt til etterkommeren Henrik Høye.
I femten år har Sverre Bjerkeli ledet Protector Forsikring. | Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix
I femten år har Sverre Bjerkeli ledet Protector Forsikring. | Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix

– Da jeg ble sjef i Protector holdt jeg et innlegg på julebordet der jeg snakket om noe jeg kaller vinnerhjulet. Min ambisjon var å lage verdens beste team som jobber innen finansbransjen, sier Bjerkeli til Finansavisen.

Det er tre måneder til Bjerkeli blir pensjonist, men sjefsstolen ble offisielt overlatt til offisielt etterkommeren Henrik Høye denne uken.

Siden Bjerkeli begynte som toppsjef i selskapet i 2006 har selskapet vokst kraftig. I 2006 var årsomsetningen på 516 millioner kroner, mens den i 2020 var på 5,8 milliarder kroner.

– Det har vært en glede å være en del av denne reisen i 17 år og det kjennes godt å overlate ansvaret til Henrik og resten av ledergruppen i Protector. De er mer enn kapable til å fortsette selskapets gode utvikling, har Bjerkeli tidligere uttalt.

Den gjennomsnittlige egenkapitalavkastningen har vært på 19 prosent og aksjonærene har fått 30 prosent i avkastning hvert år, 17 år på rad. I forbindelse med pensjonisttilværelsen skal Bjerkeli bli styreleder for BankNordik (notert på Københavnbørsen) og for det svenske IT-selskapet B3 Consulting Group (notert på Stocholmsbørsen), skriver Finansavisen.

– Jeg setter meg samme ambisiøse mål for disse styrevervene. Jeg har ikke noe imot å få på trykk at målet mitt er 30 prosent årlig avkastning der også, fra dagen jeg går inn til jeg går av i styrene. Så får jeg det heller midt i trynet en annen gang, sier Bjerkeli til avisen.

Komplett Bank får ny sjef

Sjeføkonom slutter i Handelsbanken

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også