FinansWatch

Protector Forsikring har snudd skuta – får god drahjelp av investeringene

Forsikringsselskapet leverer et resultat som er 958 millioner kroner bedre enn i samme tid i fjor. Styret har i tillegg bestemt å dele ut ekstra utbytte.

Administrerende direktør Sverre Bjerkeli i Protector Forsikring | Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix

Protector Forsikring melder om et resultat etter skatt på på 572,8 millioner kroner i første kvartal 2021, sammenlignet med et underskudd på 384,9 millioner kroner i samme periode i fjor. Ifølge kvartalsrapporten er resultatet drevet av et sterkt investeringsresultat og et godt teknisk resultat.

I første kvartal oppnådde Protector en investeringsavkastning på 580,5 millioner kroner, mot minus 452,1 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Det tekniske resultatet endte på 92 millioner kroner, mot et negativt bidrag på 18,8 millioner kroner i fjor. Dette bidrar til at netto combined ratio er ned fra 98,3 prosent til 91,1 prosent.  Veksten i brutto forfalt premie ble 2 prosent, mens prisøkningene i Norden utgjorde 8,9 prosent. Ifølge styret vil prisøkningene fortsette i noen markeder og segmenter.

«Covid-19-pandemien hadde en positiv innvirkning på netto skadeforhold estimert til omtrent 2,0 prosent i første kvartal. Virkningen var primært knyttet til bilforsikring.Bruttopremiene økte med 1 prosent i lokale valutaer støttet av prisøkninger på 8,9% prosent i Norden. Det forventes sterkere volumvekst i de kommende kvartalene», skriver styret i kvartalsrapporten.

Styret har også benyttet fullmakten gitt av generalforsamlingen den 8. april, og har besluttet å utdele et tilleggsutbytte på 137,5 millioner kroner, tilsvarende 1,67 kroner per aksje. Utbyttet vil bli utbetalt 12. mai 2021.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch