Protector Forsikring har snudd skuta – får god drahjelp av investeringene

Forsikringsselskapet leverer et resultat som er 958 millioner kroner bedre enn i samme tid i fjor. Styret har i tillegg bestemt å dele ut ekstra utbytte.
Administrerende direktør Sverre Bjerkeli i Protector Forsikring | Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix
Administrerende direktør Sverre Bjerkeli i Protector Forsikring | Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix

Protector Forsikring melder om et resultat etter skatt på på 572,8 millioner kroner i første kvartal 2021, sammenlignet med et underskudd på 384,9 millioner kroner i samme periode i fjor. Ifølge kvartalsrapporten er resultatet drevet av et sterkt investeringsresultat og et godt teknisk resultat.

I første kvartal oppnådde Protector en investeringsavkastning på 580,5 millioner kroner, mot minus 452,1 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Det tekniske resultatet endte på 92 millioner kroner, mot et negativt bidrag på 18,8 millioner kroner i fjor. Dette bidrar til at netto combined ratio er ned fra 98,3 prosent til 91,1 prosent.  Veksten i brutto forfalt premie ble 2 prosent, mens prisøkningene i Norden utgjorde 8,9 prosent. Ifølge styret vil prisøkningene fortsette i noen markeder og segmenter.

«Covid-19-pandemien hadde en positiv innvirkning på netto skadeforhold estimert til omtrent 2,0 prosent i første kvartal. Virkningen var primært knyttet til bilforsikring.Bruttopremiene økte med 1 prosent i lokale valutaer støttet av prisøkninger på 8,9% prosent i Norden. Det forventes sterkere volumvekst i de kommende kvartalene», skriver styret i kvartalsrapporten.

Styret har også benyttet fullmakten gitt av generalforsamlingen den 8. april, og har besluttet å utdele et tilleggsutbytte på 137,5 millioner kroner, tilsvarende 1,67 kroner per aksje. Utbyttet vil bli utbetalt 12. mai 2021.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også