Tryg venter 1300 bilskader i dag

Den første «normale» vinterferien siden 2020 står for døren. Da ventes det også en oppgang i bilskader på veiene.
Tryg venter 30.000 skademeldinger for bil denne vinterferien. | Foto: Terje Bendiksby / NTB
Tryg venter 30.000 skademeldinger for bil denne vinterferien. | Foto: Terje Bendiksby / NTB

De to kommende ukene skal det avvikles vinterferie i Norge. I dag er tradisjonelt en stor utfartsdag for hyttefolk og andre som skal feriere innenlands. Kombinasjonen gjenåpnet samfunn og vinterføre på veiene gjør at Tryg venter å få inn 1300 skademeldinger på kjøretøy bare i dag.

– Biltrafikken har økt kraftig etter gjenåpningen, og når Oslo og deler av Sør-Norge i ettermiddag tjuvstarter vinterferien forventer vi mange ulykker og bilskader. Vi er tilbake til normalen, noe som betyr kø ut av byene når hyttefolket kaster loss, og med vinterlige forhold på veiene anslår vi rundt 1300 bilskader i dag, og vel 30.000 totalt i vinterferieukene, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring i en pressemelding.

I vinterferien 2020, sist samfunnet var åpent i vinterferien, kom det inn 29.000 skademeldinger med totale erstatningsutbetalinger på 655 millioner kroner.

– I fjor sank antall bilskader i vinterferien med 25 prosent på grunn av pandemien, men nå er vi tilbake til normalen. De fleste ulykkene skjer på ettermiddagstid når folk står i bilkø, eller tidlig kveld. For to år siden smalt det i snitt 103 ganger i timen mellom kl. 08-20, altså nær to bilulykker hvert minutt, sier Brandeggen.

Insr gjennomfører navneendring

Økning i resultatene til norske forsikringsselskaper

Fremtind og Kommunalbanken bak nytt tiltak for klimatilpasning

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også