Økning i resultatene til norske forsikringsselskaper

Ifølge tall fra SSB har både livselskapene og skadeforsikringsselskapene økt sine resultater i fjerde kvartal mot året før.
Illustrasjonsbilde. Finansdistriktet Barcode i Bjørvika i Oslo. | Foto: Jil Yngland, NTB
Illustrasjonsbilde. Finansdistriktet Barcode i Bjørvika i Oslo. | Foto: Jil Yngland, NTB

SSBs samlede statistikk for livs- og skadeforsikringsselskaper viser at livselskapene fikk en økning i verdijustert resultat på 28,3 milliarder kroner i fjerde kvartal sammenlignet med samme periode året før.

Det samlede verdijusterte resultatet ble 37,4 milliarder, en prosentøkning på 310 prosent. Resultatet av ordinær virksomhet hadde en lavere vekst, fra 8,6 milliarder i fjerde kvartal 2020 til 10,8 milliarder i 2021.

Hovedårsaken er oppgitt å være netto verdiendringer på aksjer og andeler. Forvaltningskapitalen økte med 10,4 prosent i fjerde kvartal.

Skadeforsikring

Teknisk resultat i skadeforsikringsselskapene økte med 21,4 prosent i fjerde kvartal sammenlignet med samme periode året før og endte på 11,5 milliarder kroner.

Resultat av ordinær drift gikk opp med 28,7 prosent og endte på 20,3 milliarder. Premieinntektene for dette segmentet økte med 5,8 prosent til 84,2 milliarder, skriver SSB.

Fremtind og Kommunalbanken bak nytt tiltak for klimatilpasning

Söderberg & Partners utvider til fem nye regioner

Den norske avdelingen bidrar sterkt til nordisk vekst for If

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter