Kreftsyk mann dømt til fengsel etter at If anmeldte ham

En mann på Nordvestlandet er dømt for å ha forsøkt å svindle til seg personforsikring.
Foto: If / PR
Foto: If / PR

Like etter jul 2019 fikk en mann på Nordvestlandet beskjed fra lege om mistanke om kreftsykdom. Dagen før han skulle til utredning for kreft på Molde sykehus tegnet han personforsikring hos If, det skriver NRK.

Ifølge en dom fra Møre og Romsdal tingrett var mannen nervøs for tilstanden, og bestemte seg for å teine to personforsikring. En for kritisk sykdom som ville gitt en engangsutbetaling på 250.000 kroner og en forsikring for uførhet som følge av kritisk sykdom, som ved kreftdiagnoser ville gitt mannen 810.000 kroner. Mannen opplyste ikke at han skulle til utredning for kreft.

Mannen tok på nytt kontakt noen måneder etter at kreften var konstatert, for å be om forsikringsutbetaling. Det endte med at han blei politianmeldt for bedrageri. Nå er mannen dømt til betinget fengsel i 120 dager.

– Dersom vi oppdager at noen prøve å lure oss, er hovedregelen at det blir meld til politiet, forklarer kommunikasjonsdirektør i If, Andreas Handeland, til NRK.

Retten er kommet fram til at Romsdalmanen med vitende og vilje forsøkte å svindle til seg over en million kroner. I formildende retning blir det lagt vekt på at han har vedgått de faktiske forholdene i saken, selv om mannen mener han ikke kan straffes for det. Retten legger også vekt på at mannen er alvorlig og uhelbredelig kreftsyk og at saken har ligget lenge hos politiet. Han får derfor betinget fengselsstraff og slipper å betale sakskostnader.

Ankefristen er ikke ute, og dommen er dermed ikke rettskraftig.

Banksjef i Cultura Bank blir direktør for ny avdeling i Fremtind

Advokattopp starter hos Gjensidige

Finans Norge skryter av den nye regjeringens pensjonsgrep 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også