FinansWatch

Banksjef i Cultura Bank blir direktør for ny avdeling i Fremtind

Kristine Falkgård blir bærekraftdirektør i Fremtind fra 1. mars 2022.

Kristine Falkgård blir bærekraftdirektør i Fremtind. | Foto: Jo Straube

Med ansettelsen etablerer Fremtind bærekraft som en egen avdeling i selskapet. Hanne Iversen Rye, som har ledet arbeidet med bærekraft i Fremtind siden 2017, fortsetter i rollen som fagleder på området, det melder Fremtind i en pressemelding.

– Forsikring handler om å ta vare på det vi eier, liv og helse. Sånn sett er bærekraft en helt naturlig del av et forsikringsselskaps virksomhet. Gjennom å forebygge og sette krav til sine leverandører og samarbeidspartnere, brukes ressurser mer bevisst og effektivt. Det er det god lønnsomhet i, uttaler Falkgård i pressemeldingen.

Hun kommer fra stillingen som banksjef i Cultura Bank. Den nye avdelingen hennes hos Fremtind skal styrkes ytterligere med en analytiker.

– Bærekraft må handle om det vi gjør, ikke om det vi sier. Her mener jeg at Fremtind allerede gjør mye riktig, blant annet gjennom forebygging, reparasjon og gjenbruk. Samtidig har vi en lang vei å gå. Forsikringsbransjen registrerte nær 2,4 millioner skader i 2020. Det tilsvarer grovt regnet 600.000 tonn C02-ekvivalenter. Det viser at vi er nødt til å forebygge flere skader, påpeker Falkgård i pressemeldingen.

Konsernsjef i Fremtind, Turid Grotmoll, forklarer at Falkgård bringer inn viktige perspektiver og bred erfaring fra bærekraftarbeid i ulike virksomheter.

Banksjef mener markedet er understimulert på informasjon om bærekraftige valg

Innlegg: Ryktene om vår forestående død er betydelig overdrevet

Cultura-sjefen: – Ble truffet hardere av lave renter enn andre 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch