FinansWatch

Innlegg: Ryktene om vår forestående død er betydelig overdrevet

– Som kommentar til Joakim Svingens «dødsliste» for små sparebanker må vi få lov til å lage en vri på Mark Twains ord, og si at ryktene om vår forestående død er betydelig overdrevet, skriver Kristine Falgård, daglig leder i Cultura Bank, i dette innlegget.

– Vi er ikke i tvil om at vårt konsept for bærekraftig bankdrift er tidsriktig og livskraftig. Lånene vi gir og pengene vi forvalter, skal bidra til en bærekraftig og sosial samfunnsutvikling, mener daglig leder Kristine Falgård i Cultura Bank. | Foto: Jo Straube

Vårt fortrinn er ikke størrelsen, det er hvem vi er og hva vi gjør.

I motsetning til de andre sparebankene er vi ikke en lokalbank, men en bank for verdibevisste forbrukere og bedrifter over hele landet, og vi opplever god kundetilstrømning og høy kundetilfredshet.

Banken er godt kapitalisert med positivt driftsresultat, og med økt kundegrunnlag er våre resultater på vei oppover. Vår styrke som verdibasert bank er at vår låneportefølje allerede er tilpasset morgendagens krav til bærekraft.

Vi er ikke i tvil om at vårt konsept for bærekraftig bankdrift er tidsriktig og livskraftig. Lånene vi gir og pengene vi forvalter, skal bidra til en bærekraftig og sosial samfunnsutvikling og økt livskvalitet.

Vi ser at stadig flere mennesker får øynene opp for rollen bevisst bruk av kapital spiller for å oppnå verdens bærekraftmål.

Vi lever med at det regulatoriske trykket og at rapporteringskravene stadig blir mer omfattende og krevende for små banker, og dette har høyt fokus også hos oss.

Vi møter dette ved å effektivisere og automatisere stadig flere arbeidsprosesser, noe som frigjør ressurser til blant annet arbeid med rapportering og antihvitvaskkontroll.

På enkelte områder er det også aktuelt å samarbeide med andre banker for en bedre utnyttelse av våre felles ressurser.

Kristine Falkgård er daglig leder i Cultura Bank.

Bankanalytiker mener flere sparebanker er i faresonen

Sparebankforeningen: – En unnlatelsessynd om bankene ikke er bevisste på å ta grep om egen utvikling

Derfor tror ikke banksjefen i Tolga-Os at sparebankene vil dø 

Mer fra FinansWatch

– De som ikke satser på dette vil tape terreng

Finansbransjen må reflektere samfunnet ellers. – Som kvinner representerer vi både halvparten av kompetansen, men også kundegrunnlaget, til de vi skal betjene, sier konsernsjef Benedicte Fasmer i Sparebank 1 SR Bank.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch