Masterstudenter fordypet seg i Frende Forsikring

Fem masterstudenter har undersøkt hvordan Frende Forsikring kan innfri kundekrav om bærekraftige forsikringsprodukter.
Norges Handelshøyskole (NHH) er med på masterprogrammet Design Thinking. | Foto: Silje Katrine Robinson
Norges Handelshøyskole (NHH) er med på masterprogrammet Design Thinking. | Foto: Silje Katrine Robinson

Masterprogrammet Design Thinking er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Norges Handelshøyskole og Høgskulen på Vestlandet. Fem studenter herifra ønsket å benytte Frende Forsikring som case i et gruppearbeid og resultatene de kom frem til kan forsikringsselskapet benytte fritt.

Det skriver Finansfokus.

– Jeg er egentlig overrasket over hvor omfattende materiale studien gir oss tilgang til. Den synliggjør at kunder er åpne for bærekraftige forsikringstjenester, men at de forventer en tydelig dokumentasjon for hvem som sparer: miljøet, kunden eller Frende. De forventer rettferdighet. Det blir vår oppgave å synliggjøre at dette ikke dreier seg om grønnvasking, sier André Heie Vik, leder for IT-utvikling i Frende Forsikring, til Finansfokus.

Forsikringsselskapet har gitt studentene tilgang til relevante ansatte i selskapet og i sparebankens distribusjonsnett, og studentene har også snakket med kunder og potensielle kunder. Det har også vært møter mellom bærekraftansvarlige i Frende og ansvarlige for selskapets skade- og livsforsikringsprodukter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også