Tryg Forsikring vil gjennomføre skadebefaring via direktesendt video

Selskapet mener dette både vil redusere bilkjøring og gi kundene raskere oppgjør.
Tryg vil i større grad bruke video- og telefonsamtaler til skadebefaring, istedenfor fysiske befaringer. | Foto: Shutterstock-Tryg Forsikring
Tryg vil i større grad bruke video- og telefonsamtaler til skadebefaring, istedenfor fysiske befaringer. | Foto: Shutterstock-Tryg Forsikring

Tasktfolkene til forsikringsselskapet tilbakelegger årlig 250.000 kilometer i bil for å gjennomføre takst- og befaringsoppdrag. Nå skal selskapet isteden satse på skadebefaring via direktesendt video, opplyser Tryg Forsikring i en pressemelding.

– Dette er intet mindre enn en revolusjon i måten å løse skader på. Der vi tidligere kunne bruke to arbeidsdager med transport til og fra på én jobb, har vi nå unnagjort to befaringer før lunsj. Alt blir mye mer effektivt, og kundene får gjort opp skadesaken i rekordfart, uttaler Lars Angell, takstsjef i Tryg Forsikring, i pressemeldingen.

Ifølge ham er målet er at syv av 10 skadesaker skal takseres ved hjelp av telefon- og videosamtale.

– Gevinsten er mer effektive takstfolk og raskere oppgjør for kunden. I tillegg er mindre bilkjøring bra for miljøet, uttaler Angell i pressemeldingen.

– Ta for eksempel hytteskader der vi tidligere kanskje måtte ta en lang kjøretur frem og tilbake for å besiktige skaden. Nå kan vi tilpasse oss til når kunden ønsker å utføre befaringen på en langt mer fleksibel måte enn tidligere, legger han til.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også