FinansWatch

Eika Forsikring fikk 1800 nye kunder i andre kvartal

Eika Forsikring har flere gode resultater bak seg og står i andre kvartal for 73 prosent av omsetningen til Eika Gruppen.

Adm. dir. Trond Bøe Svestad i Eika Forsikring. | Foto: Eika Forsikring

Eika Forsikring fikk et teknisk resultat i andre kvartal 2021 på 229,5 millioner kroner. Det er 71,8 millioner opp fra 157,7 millioner kroner i samme periode året før.

Combined ratio ble 71,4 prosent i kvartalet, mot 77,5 prosent i samme periode i 2020.

Resultat før skatt endte på 243 millioner kroner, ned fra 248 millioner kroner i fjor.

Bestandspremien i kvartalet ble 3390 millioner kroner, en økning på 8,1 prosent fra året før.

– Det forsikringstekniske resultatet er vesentlig bedre enn samme periode i fjor, og første halvår under ett er også meget sterkt. Reduksjon i antall storskader sammenlignet med Q2 2020 samt færre skader totalt er en viktig bidragsyter til denne utviklingen. Dette resulterte i en combined ratio på 71,4 % i Q2 2021. Eika Forsikring har i perioden hatt høyt aktivitetsnivå, med bla. lansering av automatisert skadeoppgjør og ytterligere styrking av partnerdistribusjon, og det er gledelig å se at lokalbankene virkelig løftet salget sitt i perioden, sier administrerende direktør Trond Bøe Svestad i en pressemelding.

Eika Forsikring la til 1800 nye kunder i kvartalet. Som foregående kvartaler er forsikringsvirksomheten en viktig bidragsyter til Eika Gruppens konsernresultat med 73 prosent av omsetningen i kvartalet.

Skadeomfanget i kvartalet viste en reduksjon i det totale antallet skader. Fritidsbolig har gått ned, mens det er en liten økning i kaskoskader på bil. Fritidsbåt og reise er lavere enn fjoråret. Storskadene var også færre enn i fjor.

Sterk økning i teknisk resultat for Frende Forsikring

Skadehopp i 2020 kostet forsikringsselskapene 8,7 milliarder kroner

Gjensidige: – Man skulle tro at ekstremværet førte til flere regressaker, men det skjer ikke 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch