Eika Forsikring fikk 1800 nye kunder i andre kvartal

Eika Forsikring har flere gode resultater bak seg og står i andre kvartal for 73 prosent av omsetningen til Eika Gruppen.
Adm. dir. Trond Bøe Svestad i Eika Forsikring. | Foto: Eika Forsikring
Adm. dir. Trond Bøe Svestad i Eika Forsikring. | Foto: Eika Forsikring

Eika Forsikring fikk et teknisk resultat i andre kvartal 2021 på 229,5 millioner kroner. Det er 71,8 millioner opp fra 157,7 millioner kroner i samme periode året før.

Combined ratio ble 71,4 prosent i kvartalet, mot 77,5 prosent i samme periode i 2020.

Resultat før skatt endte på 243 millioner kroner, ned fra 248 millioner kroner i fjor.

Bestandspremien i kvartalet ble 3390 millioner kroner, en økning på 8,1 prosent fra året før.

– Det forsikringstekniske resultatet er vesentlig bedre enn samme periode i fjor, og første halvår under ett er også meget sterkt. Reduksjon i antall storskader sammenlignet med Q2 2020 samt færre skader totalt er en viktig bidragsyter til denne utviklingen. Dette resulterte i en combined ratio på 71,4 % i Q2 2021. Eika Forsikring har i perioden hatt høyt aktivitetsnivå, med bla. lansering av automatisert skadeoppgjør og ytterligere styrking av partnerdistribusjon, og det er gledelig å se at lokalbankene virkelig løftet salget sitt i perioden, sier administrerende direktør Trond Bøe Svestad i en pressemelding.

Eika Forsikring la til 1800 nye kunder i kvartalet. Som foregående kvartaler er forsikringsvirksomheten en viktig bidragsyter til Eika Gruppens konsernresultat med 73 prosent av omsetningen i kvartalet.

Skadeomfanget i kvartalet viste en reduksjon i det totale antallet skader. Fritidsbolig har gått ned, mens det er en liten økning i kaskoskader på bil. Fritidsbåt og reise er lavere enn fjoråret. Storskadene var også færre enn i fjor.

Sterk økning i teknisk resultat for Frende Forsikring

Skadehopp i 2020 kostet forsikringsselskapene 8,7 milliarder kroner

Gjensidige: – Man skulle tro at ekstremværet førte til flere regressaker, men det skjer ikke 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også