FinansWatch

Sterk økning i teknisk resultat for Frende Forsikring

Frende forsikring har en lavere skadeprosent i andre kvartal, men høyere erstatningsutgifter til livprodukter i kvartalet.

Vegar Styve, adm. dir. i Frende Forsikring. | Foto: Pressebilde

Frende Forsikring fikk et teknisk resultat i andre kvartal 2021 på 121,6 millioner kroner (49,3 MNOK) i skadevirksomheten og 50,8 millioner (136,7 MNOK) i livsforsikringsvirksomheten.

Skadeprosenten (combined ratio) er 72,1 prosent i første halvår, mot 78,8 prosent i samme periode i 2020. Erstatningsandelen i livvirksomheten ble 80 prosent, opp fra 60 prosent i fjor.

«For livvirksomheten er risikoresultatet i første halvår preget av et høyt antall meldte saker på uføreproduktene, sannsynligvis relatert til økt arbeidsledighet som en følge av pandemien. Denne utviklingen har stabilisert seg i andre kvartal og risikoresultat for kvartalet isolert sett er tilnærmet på nivå med samme periode foregående år», skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Resultat før skatt endte på 303,3 millioner kroner, opp fra 191,9 millioner kroner i fjor.

Bestandspremie i kvartalet ble 7261 millioner kroner, opp 4,3 prosent fra året før. Forfalt premie endte på 1658,1 millioner kroner i kvartalet, mot 1869,4 millioner i fjor.

«Distribusjonen til eierbankenes kunder har vært vellykket, i tillegg er distribusjonskraften økt med Varigselskapene som er kommet inn på eiersiden og som nye distributører fra 1. januar 2021», skriver Frende i rapporten.

Skadehopp i 2020 kostet forsikringsselskapene 8,7 milliarder kroner

Sparebank 1 Gruppen med sitt sterkeste halvårsresultat noensinne

Gjensidige: – Man skulle tro at ekstremværet førte til flere regressaker, men det skjer ikke 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch