Sterk økning i teknisk resultat for Frende Forsikring

Frende forsikring har en lavere skadeprosent i andre kvartal, men høyere erstatningsutgifter til livprodukter i kvartalet.
Vegar Styve, adm. dir. i Frende Forsikring. | Foto: Pressebilde
Vegar Styve, adm. dir. i Frende Forsikring. | Foto: Pressebilde

Frende Forsikring fikk et teknisk resultat i andre kvartal 2021 på 121,6 millioner kroner (49,3 MNOK) i skadevirksomheten og 50,8 millioner (136,7 MNOK) i livsforsikringsvirksomheten.

Skadeprosenten (combined ratio) er 72,1 prosent i første halvår, mot 78,8 prosent i samme periode i 2020. Erstatningsandelen i livvirksomheten ble 80 prosent, opp fra 60 prosent i fjor.

«For livvirksomheten er risikoresultatet i første halvår preget av et høyt antall meldte saker på uføreproduktene, sannsynligvis relatert til økt arbeidsledighet som en følge av pandemien. Denne utviklingen har stabilisert seg i andre kvartal og risikoresultat for kvartalet isolert sett er tilnærmet på nivå med samme periode foregående år», skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Resultat før skatt endte på 303,3 millioner kroner, opp fra 191,9 millioner kroner i fjor.

Bestandspremie i kvartalet ble 7261 millioner kroner, opp 4,3 prosent fra året før. Forfalt premie endte på 1658,1 millioner kroner i kvartalet, mot 1869,4 millioner i fjor.

«Distribusjonen til eierbankenes kunder har vært vellykket, i tillegg er distribusjonskraften økt med Varigselskapene som er kommet inn på eiersiden og som nye distributører fra 1. januar 2021», skriver Frende i rapporten.

Skadehopp i 2020 kostet forsikringsselskapene 8,7 milliarder kroner

Sparebank 1 Gruppen med sitt sterkeste halvårsresultat noensinne

Gjensidige: – Man skulle tro at ekstremværet førte til flere regressaker, men det skjer ikke 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også