FinansWatch

Fremtind og Gjensidige oppdaterer reiseforsikringen for utenlandsreiser

UD opphever reiserådet i EØS/Schengen og Storbritannia fra og med 5. juli. Fremtind og Gjensidige har oppdatert sine reiseforsikringer.

Illustrasjonsfoto. | Foto: Colourbox

Når regjeringen nå lemper på reiserådet til land i EU, Schengen og Storbritannia fra 5. juli vil også reiseforsikringen gjelde i disse områdene fra samme dato, selv om man bestiller nå mens det ennå er «rødt».

Dette kommer frem i en pressemelding fra Fremtind. De skriver at selskapet har basert seg på UDs reiseråd hele veien, og nå som myndighetene åpner for reise til EØS/Schengen og Storbritannia vil Fremtind sine kunder ha gyldig reiseforsikring i disse områdene fra 5. juli.

Forsikringsselskapet sier at deres kunder vil kunne planlegge reise til områder som per i dag er røde, så lenge reisen bestilles til 5. juli eller senere. Fremtind vil også dekke akutt sykdom før avreise.

«Selv om du bestiller reise til et land som nå er rødt, men blir gult eller grønt 5. juli, er du dekket om du skulle bli akutt syk før avreise», skriver Fremtind.

Global reiseforsikring

Gjensidige på sin side holder fortsatt åpen sin reiseforsikring for hele verden, men vil også dekke koronasykdom i EØS/Schengen og Storbritannia fra 5. juli.

I land som er røde vil skader og hendelser som ikke har sammenheng med koronasituasjonen fortsatt være gyldig. Gjensidige dekker ikke fremskyndt hjemreise eller tapte feriedager dersom ferien avbrytes på grunn av endring i smittesituasjon.

Når det gjelder Gjensidige sin avbestilling så gjelder fargen på landet når kunden bestiller/betaler. Så om noen skulle bestille tur nå, vil den ikke bli dekket ved sykdom eller avbestilling av Gjensidige.

Finanstilsynet: – Insr er vesentlig forsinket 

Han er IFs nye kommunikasjonsdirektør 

Gjensidige deler ut 2,3 milliarder kroner i kundeutbytte  

Mer fra FinansWatch

Ørskog Sparebank retter fokuset mot Olga-svindel

Banksjef i Ørskog Sparebank kaller det «blodig urettferdig» at bankene skal måtte stå ansvarlig om kundene går imot signert avtale. Nå skal banken gjøre en jobb så Ørskog Sparebank slipper å miste kapital.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch